Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Yoga Bild: Johnér

Så vilar du dig i form med yinyoga

Experterna svarar på frågor och ger råd

Yogaläraren Magdalena Mecweld och naprapaten Louise Olsson svarar på dina frågor om yinyoga och de många hälsofördelar den yogaformen för med sig.

Publicerad 2015-11-02 | Vardagspuls

Vardagspuls: I kvällens chatt kan du fråga yogaläraren Magdalena Mecweld och naprapaten Louise Olsson om yinyoga. Ställ din fråga redan nu så börjar experterna svara så snart chatten drar igång!

17:58, 2 November 2015

Anita: Hej Mia! Undrar om du är skådespelare i från grunden? du gjorde inslaget suveränt.

18:09, 2 November 2015

Emma: Hur ofta ska man göra yinyoga för att det ska få en bra effekt?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Hej! En eler tv ggr i veckan räcker.

18:22, 2 November 2015

Magdalena Mecweld, yogalärare: hej! Bryggan med stöd, bakåtfjärilen och benen mot väggen. Kika i min bok/app för att se vilka dessa är.

18:23, 2 November 2015

Sofia : Vilken yogaposition är bra vid svag rygg och diskbråck ?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Den vi gjorde i studion, Nålsögat tex.

18:23, 2 November 2015

Lotta på Viberoom: Är själv instruktör i Yinyogaklass sedan ett antal år tillbaka, i den senaste kursen jag hade som avslutades förra veckan var den äldsta deltagaren 92 och den yngsta 18( kille stel som en pinne ��). Visst är det häftigt!

18:24, 2 November 2015

Felicia: Hej! Jag e 23 år och har haft spänningshuvudvärk i 5 år ca. Provat det nästan allt som går men inget har hjälpt. Superspänd i nacken och vaknar ofta, typ varje dag med huvudvärk! Vad är ert bästa tipps? Nån särskild yinyoga övning jag borde prova?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Åh så tråkigt. Ja, bryggan med stöd, benen mot väggen, men faktum är att alla ställningar kan hjälpa dig. Själva yinyogan är så helande. Lycka till!

18:25, 2 November 2015

Victoria: Hej! Jag har nu börjat återhämta mig efter ett ryggskott sedan ca 8 v. Haft inflammation som tagit tid att läka ut. Fick nyligen ett litet "återfall" i ryggen efter en nackspärr. Skulle yinyogan funka för mig då och vilka övningar ska jag börja med? Finns boken att köpa ute i bokhandeln?

Louise Olsson, naprapat: Hej! Det går väldigt bra att använda sig av yinyogaövningar när du haft ryggskott. Några som är extra bra är sälen, skosnöret och ben mot vägg. Ta det lugnt och glöm inte att andas!

18:25, 2 November 2015

Jenny: Hej jag är en van yogi sedan många år men är nu gravid i vecka 35 och den stora magen hämmar mig. Har ni tips på yin yoga för gravida?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Ja, sitt på en stol och gör vissa övningar. Till exempel den vi gjorde, eller den louise satt i.

18:25, 2 November 2015

Monalisa: Hej! Undrar hur jag jobbar med diafragman? Får vid stess svårt att andas i magen.

Magdalena Mecweld, yogalärare: Särskilt bryggan emd stöd, sadeln och benen mot väggen hjälper mot detta. Lycka till!

18:26, 2 November 2015

Annika: Hej! Jag undrar vad det är för skillnad på yinyoga och kundaliniyoga?

Magdalena Mecweld, yogalärare: yinyogan kommer inte från Indien utan från Kina och är en slags qi gong. Man vilar i alla ställningar länge. Stor skillnad.

18:26, 2 November 2015

Ellen: Hej, jag har problem med min höft. Kan vara begynnande artros, men syns inte på röntgen. Kan yinyoga vara ett altertiv?

Louise Olsson, naprapat: Det låter som om att du kan ha stel bindväv runt höft och omkringliggande muskulatur. Yinyoga är absolut ett bra alternativ. Se till att en duktig naprapat/sjukgymnast eller liknande tittar på dig först, det kan behövas behandling också.
Mvh Louise

18:27, 2 November 2015

Victoria: Hej! Jag har nu börjat återhämta mig efter ett ryggskott sedan ca 8 v. Haft inflammation som tagit tid att läka ut. Fick nyligen ett litet "återfall" i ryggen efter en nackspärr. Skulle yinyogan funka för mig då och vilka övningar ska jag börja med? Finns boken att köpa ute i bokhandeln?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Hej! Sfinxen kommer att hjälpa dig men även benen mot väggen. Ja, den finns på alla bokhandlar, både på nätet och "live", Lycka till!"

18:28, 2 November 2015

Namaste: Vilken övning är "bäst" att göra på jobbet för att få en stunds avkoppling? Går ej att ligga på golvet.

Magdalena Mecweld, yogalärare: Du kan sitta på stolen, göra fjärilen, vrdiningar och framåtböj.. Lycka till!

18:29, 2 November 2015

Elin: Hej. Jag undrar vilka övningar man inte får göra när man är gravid, och om det finns några övningar som är rekommenderade när man är gravid?

Louise Olsson, naprapat: När man är gravid ökar hormoner som gör att du blir rörligare generellt i leder och fogar. Ibalnd kan det vara bättre att öka styrkan ist för att öka på rörligheten ytterligare. Jag har själv kört yinyoga i kombination med styrka under min graviditet och det har min kropp mått toppen av.
Mvh Louise

18:29, 2 November 2015

Victoria: Hej! Jag är reumatiker i 30års åldern, och har knappt någon rörlighet alls i mina höfter. Men vill gärna komma igång med yoga och tror att yinyogan är det bästa för mig. Men det känns som det är så många övningar jag inte kan göra med så lite rörlighet. Vad rekommenderar du?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Yinyogan är särskilt bra för dig. Du kommer att kunna göra många övningar. Det är bara en i taget, sakta och med tålamod. Lycka till!

18:29, 2 November 2015

Petra: Hej! Jag skulle gärna vilja ha tips på en bra övning för stel o spänd bröstrygg o uppåt nacken.

Magdalena Mecweld, yogalärare: Hej! Bakåtfjärilen, bryggan med stöd och framåtböj. Lycka till.

18:31, 2 November 2015

Pernilla : Hej. Undrar om ni har någon erfarenhet av yinyoga vid scolios? Har kraftig scolios med daglig värk o väldigt svårt att hitta någon träning som fungerar. Har prövat medicinsk yoga men det var för tufft.....är detta ett "snällare" allternativ?

Louise Olsson, naprapat: Jag tycker att yinyoga skulle kunna vara ett alternativ för dig då det sker med långsamma kontrollerade rörelser. En träning som inte är för tuff utan som passar alla.
Så testa men ta det försiktigt!

18:31, 2 November 2015

manda: jag har haft mycket problem med hälsenan, finns det någon bra yogaövning?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Ja framåtböj, halvfjärilen, och benen mot väggen.

18:31, 2 November 2015

Magdalena Mecweld, yogalärare: Hej! Du har ont och domningar för att du sitter "fel". Kika i boken på "meditations-ställningar" , det vikigaste är att du har MJUKt underlag, att du har rak rygg, att du sitter på flera kuddar eller på en stol.

18:32, 2 November 2015

Jocke: Nu har jag och min fru sett er yin yoga så nu ska vi börja med det :) det finns inga skäl att inte göra det.

18:36, 2 November 2015

Undrande Iréne: Gjorde för ca 20 års sen en bindvävsmassage. Kändes som om jag tappat en mycket tung ryggsäck. Idag skulle jag vilja göra detta igen (66år nu). Vad blir effektivast för mig yinyoga och/eller bindväsvsmassage? Undrande Iréne

Louise Olsson, naprapat: Hej!
Jag tycker att det bästa är att kombinera både yoga och behandling. Framförallt om du tidigare tagit behandlning med gott resultat. Lycka till!
Mvh Louise

18:36, 2 November 2015

Lynn: Hej Magdalena och Louise! Jag är överrörlig och har mycket smärta i rygg och leder. Min sjukgymnast har sagt att jag inte får stretcha på grund av det, då det tar på lederna och inte på musklerna. Kan jag ändå göra yinyoga? Tänk om man kunde få en smärtfri dag.

Magdalena Mecweld, yogalärare: Yinyoga är ingen aktiv stretch, utan en passiv långsam sretch, så du kan absolut göra yinyoga, men varsamt..

18:37, 2 November 2015

Mia, Vardagspuls: Anita, tusen tack vi hade väldigt kul! Inte utbildad men har hållt på med det ena å andra på scen i mina dar ; ) kram

18:40, 2 November 2015

Viveka: Kan man utöva yinyoga vid diskbråck?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Ja, men varsamt och vissa övningar. Tar hjälp av en naprapat.

18:40, 2 November 2015

Namaste: Hur många övningar ska man göra per pass?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Alla pass är olika långa. En del nästan två timmar. Andra 10 minuter. Kika i boken/appen. Lycka til!

18:40, 2 November 2015

Sara: Hej. Har opererat min höft två och har fortfarande problem. Får ont när jag står, ligger eller sitter länge. Tränat rehab och känner att jag vill testa något nytt/mer. Vilken övning skulle du rekommendera?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Om du bara ska göra en övning så gör den vi gjorde i vardagen, dvs Nålsögat. Lycka till!

18:41, 2 November 2015

pillan: Hej! Vill gärna få tips på övning för huvudvärk? (Förstod på Mias inslag att det skulle finnas) och även om det finns övning för att få mer energi ;-)

Magdalena Mecweld, yogalärare: Absolut. I min bok och appa finns övnngar för "alla" vardagsproblem. Lycka till!

18:41, 2 November 2015

Anna: Hej! Jag undrar om yinyoga kan vara ett alternativ om man har diskbråck? Undrar även om det kan fungera vid nackbesvär, såsom vid kraftigt reducerad diskhöjd?

Louise Olsson, naprapat: Det kan absolut fungera med yinyoga vid diskbråck. Det du ska tänka på är ifall diskbråcket är aktivt eller om du har haft det länge. När diskbråcket är aktivt rekommenderar jag att du tar det lugnt men senare kan du utföra yinyoga men ta hjälp av en duktig manuell terapeut el yogalärare. Att få diagnosen diskbråck betyder inte att ett aktivt träningsliv är slut. Lycka till!

18:42, 2 November 2015

Mandy: hej Mia, jag tänkte fråga vad just du tycker om yoga? brukar du själv göra yogaövningar hemma?

18:42, 2 November 2015

Liv: Jag har hört att yinyoga kan göra jätteont. Är det så?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Ja jätteont men det är så kallad "bra" smärta. Ibland måste man IN i smärtan för att bli av med den.

18:43, 2 November 2015

Frågande tjej: har mycket problem med hälsporren, har ni något bra tips på övningar?

Magdalena Mecweld, yogalärare: Ja, absolut. Framåtböj är en perfekt ställning. Lycka till!

18:43, 2 November 2015

Sanna: Har så ont i min nacke & haft under ett par år. Hur jag än stretchar så blir det inte bättre. Misstänker att det är bindväv & inte musklerna som spökar. Finns ngn yin position som kan hjälpa? /Sanna

Louise Olsson, naprapat: Det låter som om att bindväven kan vara en del i din problematik. Hur ser din stressnivå ut? att leva under ständig stress kan göra så att det blir svårare att få bindväv och muskler att slappna av.

18:44, 2 November 2015

Louice: Hej! Jag har fibromyalgi, är väldigt överrörlig och har diskbuktningar i ländrygg. Får lätt låsningar längs hela ryggraden. Har alltid fått höra att jag, pågrund av överrörligheten, inte bör utöva yoga. Hur ställer ni er till detta? Mycket tacksam för svar!

Magdalena Mecweld, yogalärare: Du kan absolut göra yinyoga men prata med din naprapat, men just yinyogan är bra för dig, du bör dock undvika vissa ställningar. Testa dig fram!

18:44, 2 November 2015

Stefan: Kan du enkelt beskriva hur Bakåtfjärilen, bryggan med stöd och framåtböj går till för en ovan? Har också problem med spänd bröstrygg och nacke. Tack

Magdalena Mecweld, yogalärare: Nej, jag kan tyvärr inte enkelt beskriva detta. Du får kika på nätet eller i min bok/app. Lycka till!

18:45, 2 November 2015