Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Mage med händer som formar ett hjärta Bild: Mostphotos

Dags att nollställa magen – så här gör du

Dietisten Sofia Antonsson förklarar hur du kan återställa magen efter semesterns frossande.

Publicerad 2016-12-30 | Senast ändrad 2017-12-18 | Sofia Antonsson

Har det blivit lite för mycket av det goda under semestern? Dietisten Sofia Antonsson visar vägen tillbaka till en välmående mage.

Andas på rätt sätt – för en bättre matsmältning

Känner du dig uppblåst? 

Även om det är fantastiskt härligt att äta god mat kan det sätta sina spår i magen. Kanske har du ont i magen, känner dig uppblåst eller så har den där halsbrännan återuppstått. Då finns det några bra knep att ta till för att lugna systemet igen och få det att komma på rätt spår.

Så nollställer du magen

  1. Ordning och reda. Under semestern har det kanske blivit fett, socker och alkohol i en enda blandning. Nu behöver magen lite ordning och reda. Dra ner på lök, vitlök, sädesslag, kaffe och alkohol. Alla är de stora bovar till magbesvär.
  2. Undvik blandningar. Magen gillar inte lite av allt. Ät måltider med färre livsmedel en period. Det kan till exempel vara torsk, ris och grönsaker.
  3. Ät små portioner. Det är lätt att bufféportionerna blir svåra att hantera och risken är stor att äta för mycket. Dra ner rejält på portionerna, ät långsamt och känn efter när du känner dig behagligt mätt.
  4. Rör på dig! Tarmsystemet behöver masseras för att fungera optimalt. Är gymmet en alltför avlägsen tanke fungerar promenader lika bra.
  5. Drick ordenligt – med vatten. Rosé, öl, kaffe och läsk är alla drycker som är vätskedrivande. Vanligt vatten från och med nu alltså.

Tänk på att magen behöver lugn och ro, inte bara när du äter, utan även i vardagen. Att lära sig hantera vardagens stress är ett effektivt och viktigt redskap när det gäller att hålla magen balans.