Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Att ditt kiss är rödfärgat efter att du ätit rödbetor är helt naturligt Bild: Mostphotos

Därför blir ditt kiss rött när du ätit rödbetor

Det här betyder färgen på ditt kiss

Ätit rödbetor och kissat rött? Det är helt naturligt och inte alls farligt, så det finns ingen anledning till oro. Här är förklaringen till den rödaktiga urinen.

Publicerad 2017-11-17 | Vardagspuls

Middagen eller lunchen som innehöll rödbetor kommer troligtvis medföra att du kissar rött. Förklaringen är inte konstig alls. Rödbetor innehåller nämligen ett färgämne som heter betalain som ger upphov till det rödaktiga kisset. Tillståndet är så vanligt att det fått ett eget medicinskt namn: beeturia.

Även björnbär och rabarber kan ge rödrosa kiss.

Är ditt kiss rödfärgat trots att du inte ätit rödbetor, rabarber eller björnbär? Ja, då kan det bero på urinvägsinfektion eller njursten.

Du som springer långt eller tränar hårt kan också uppleva blod i urinen eftersom hård träning kan medföra små skador i urinblåsan.

Det här avslöjar ditt kiss om ditt mående

  1. Kisset är ljusgult. Du har en bra vätskebalans.
  2. Kisset är bärnstens- eller honungsfärgat. Du behöver fylla på med mer vatten.
  3. Kisset är genomskinligt. Du har förmodligen druckit mer än du behöver. Ta det lite lugnt.
  4. Kisset ser ut som mörkt öl. Din kropp kan vara uttorkad. Det kan även tyda på att du har problem med levern eller gallan. Om problemet kvarstår – gå till läkaren.
  5. Kisset luktar märkligt. Det beror oftast inte på något farligt. Lukten kan bero på att du tar läkemedel eller ätit något speciellt – sparris kanske?
  6. Kisset är grönt eller blått. Att kisset intar färger som dessa är ovanligt men det kan hända. Det kan bero på att du ätit mat som innehåller en speciell färg eller att du tar någon medicin. Det kan även bero på enzymbrist.

Källa: Hälsoliv