Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

fryser om händerna Bild: Johnér

Här är anledningen till att du alltid har kalla händer

Problemet sitter i axlarna

Fryser du nästan jämt om händerna? Även när du sitter inomhus på kontoret framför datorn? Anledningen är stela axlar enligt massören Polly Stevens. Men det finns enkla knep att ta till för att bli kvitt kalla händer.

Publicerad 2016-03-01 | Senast ändrad 2017-11-28 | Vardagspuls

Är du en typisk kontorsråtta med lite dålig hållning? Kanske är du också dålig på att ta pauser eller röra på dig under arbetsdagen? Då är risken stor att du ofta fryser om händerna när du sitter och knapprar på tangentbordet. För problemet är ofta störst just för de som sitter mycket framför datorn. Men orsaken sitter egentligen inte i händerna – utan i axlarna. Det här säger massageterapeuten Polly Stevens till brittiska livsstilsmagasinet Good housekeeping. 
– Spänningarna i axeln kan orsaka tryck i armhålans muskler vilket kan bromsa blodcirkulationen från armen till handen, säger hon.

Stretcha 

Men det som är så bra är att det är enkelt att komma till rätta med bekymret. Och då snackar vi inte torgvantar eller skållheta koppar med te att värma sig med. Vi pratar om att ta tag i problemet från grunden – och rätta till dina spända muskler.

Har du ännu inte blivit så stel i axlarna så att du får ont kan det räcka med att du ser till att kontinuerligt under dagen röra på dig. Res dig upp var 30:e minut och gå omkring lite medan du roterar dina armar framåt och bakåt. Ett tips som Polly Stevens ger är att stretcha på kontorsstolen. Håll tag på höger sida av stolen och böj din nacke åt vänster håll. Gör likadant på andra sidan.

Viktig med bra stolar

Polly Stevens lyfter också fram vikten av ergonomiska stolar med bra ryggstöd och höj- och sänkbara bord på arbetsplatsen. Bara att stå upp vid skrivbordet  eller att sitta på en pilatesboll istället för på en vanlig stol kanske kan hjälpa dig att behålla en god cirkulation genom kroppen så att du slipper bli kall om händerna. Dessutom bränner du fler kalorier och kommer bli mycket piggare!

Massörens 3 tips

  1. Res på dig från kontorsstolen var 30:e minut.
  2. Stretcha ofta, även framför datorn.
  3. Sitt så att dina ögon är i höjd med datorskärmens överkant.

MER:

5 övningar att göra vid skrivbordet

7 anledninar till att du alltid känner dig frusen

 

  • Om du har stora problem med stel nacke och rygg rekommenderar Polly Stevens att du ska uppsöka en naprapat eller kiropraktor för att reda ut orsaken till problemen.
  • Även massage kan verka lindrande för stela ryggar, nackar och axlar och ett varmt bad fungerar mot stress och får hela kroppen av slappna av.
  • Och glöm inte att stretcha nacken och ryggen kontinuerligt för att lindra smärta!