Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Att dricka rumstempererat vatten med citron är bra för matsmältningen Bild: Johnér, pressbild.

Därför ska du dricka rumstempererat vatten

Sofia Antonsson: Pressa gärna ner lite citron

För magens skull är det bra att äta lite och ofta, det vet vi. Men visste du att det också kan vara bättre att äta och dricka varmt eller åtminstone ljummet? Dietisten Sofia Antonsson förklarar varför du ska ha en karaff med vatten stående framme där hemma.

Publicerad 2016-12-07 | Senast ändrad 2018-03-19 | Sofia Antonsson

Egentligen kommer rådet att äta och dricka varmt ursprungligen från den indiska livsfilosofin Ayurveda. Där är grundtanken att vi alla är olika och därför inte mår bra av att äta samma saker. Fokus ligger på att vi behöver lära känna vår kropp och tolka signaler av hunger, mättnad, sug och törst. Det genomgående rådet för alla är dock att undvika kall mat och dryck och i stället välja varmt.

Ger bättre matsmältning

Drick ljummet vatten eller minst rumstempererat. Vissa tycker att det är lättare att få i sig vatten när det är lite varmare. Har du dessutom en karaff stående på bordet blir du påmind om att dricka lite extra. Pressa gärna lite citronsaft i vattnet, det basar kroppen effektivt och förbättrar matsmältningen. Som jag tidigare skrivit är det bättre att dricka före eller efter måltid för att inte späda ut matsmältningsenzymer och saltsyra onödigt mycket. Vi behöver dem för matsmältningen och många av oss har redan låga nivåer som det är idag. Drick 1/2 timme före eller 1 1/2 timme efter måltiden.

Låt filen stå framme

Fil och yoghurt är det många som äter till frukost eller lunch och de kan vara riktigt isande kalla när de tas direkt från kylen. Häll upp i en tallrik och låt stå framme en stund innan du äter. Ska du ha frysta bär i så tina upp dem lite i micron eller kastrullen så får slipper magen få en chock.

Och viktigast av allt är att ta det lugnt vid måltiden. Några långa, djupa andetag hela vägen ner i magen innan du äter aktiverar matsmältningen och gör kroppen redo för mat.

Kom ihåg att du aldrig bör dricka varmt vatten direkt ur kranen. Du kan läsa mer om varför du inte ska göra det här.