Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Mia Rodhborn Bild: Privat

Dela med dig av träningsglädjen!

Nyanlända och etablerade svenskar tränar tillsammans i ideellt projekt

Vi mår bra av träning. Ännu bättre mår vi när vi tränar samtidigt som vi hjälper andra människor, skriver Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl som intervjuat Mia Rodhborn som arbetar ideellt med Activate2Integrate.

Publicerad 2017-05-29 | Hillevi Wahl

Vi mår bra av att röra på oss. Det vet de flesta vid det här laget. Inte bara för att en stark kropp håller ihop en vinglig själ, många må-bra-hormoner frigörs när vi rör oss. Vi kan till och med få ett lyckorus, av endorfinerna, som är som kroppens eget morfin. Det är smärtstillande och lyckogörande – och helt ofarligt. Ännu bättre mår vi om vi gör något bra för andra människor samtidigt som vi tränar.

Min kompis Mia Rodhborn är en älskad och prisad gruppträningscoach. Hon håller bland annat i friskvården på TV4 och vet det mesta om hur man får högpresterande människor att tagga ner och ha lattjo på träningen – i stället för att stressa med träningen, också.

Det ger henne mycket, att få hjälpa och stötta andra. Men något som hon verkligen brinner för är Activate2Integrate. En helt ideell grej hon har startat med Nassim Al Fakir och Martin Ingerby. 

– I stället för att sitta och vara ledsen över att det är så många ensamkommande barn som mår dåligt så kände vi att det skulle vara kul att göra någonting positivt i stället, säger Mia Rodhborn. 

Nyanlända och etablerade tränar tillsammans

De tre träningskompisarna tog kontakt med några flyktingboenden och startade sin ambulerande crossfitträning. Tanken är att nyanlända och etablerade svenska ungdomar skulle få träna tillsammans och lära känna varandra. De ensamkommande har aldrig testat crossfit, och det blir många skratt när de inte lyckas alla gånger.

– Det är just det som är så otroligt härligt. För de här killarna och tjejerna har inte så mycket skratt i sig när de kommer. Du kan se på hela kroppshållningen och ansiktsuttrycken att det finns inte så mycket glädje där, säger Mia Rodhborn. 

– Men när vi börjar och de sitter på en roddmaskin och så tar de i så de flyger ur den där roddmaskinen, så börjar alla att skratta. Då blir det i alla fall en liten stund av gemensamma skratt. Och det är helt fantastiskt.

”Flytta fokus från din egen kropp”

Bara att få skratta, eller få en klapp på axeln och lite beröm för något betyder så oerhört mycket för de ensamkommande barnen.

– När de går hem från träningspassen, Så vet de inte hur många gånger de vill krama oss ledare av tacksamhet, det är ju en sådan boost för en själv. Alla borde göra det här, för det är en sådan lyx att få göra det. Helt fantastiskt. – Jag tror att kärlek föder kärlek, säger Mia Rodhborn.

Det tror jag också. Så låt oss använda vår träningsglädje till att göra något bra och kärleksfullt för andra. Att flytta fokus från oss själva och våra egna kroppar en stund är bara sunt och nyttigt.

Etablerade svenskar och nyanlända ungdomar tränar tillsammans.