Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Man som är ledsen Bild: Mostphotos

Det manliga klimakteriet – många lider i det tysta

Testosteronbrist kan orsaka trötthet och impotens

Att kvinnor hamnar i övergångsåldern vet de flesta, men även män drabbas av något som kan liknas det kvinnliga klimakteriet. Andropaus eller testosteronbrist är en naturlig del av åldrandet. Vissa män drabbas hårdare än andra och många vågar inte söka hjälp.

Publicerad 2017-12-12 | Vardagspuls

Att bli äldre kanske inte alltid är så roligt, men förhoppningsvis bättre än alternativet. Förutom ålderskrämpor som sämre syn och hörsel förändras även våra könshormon med åldern. För kvinnor heter det klimakteriet och visst är det kvinnor vi tänker på när vi hör begreppet ”övergångsåldern”. Sanningen är dock att även män drabbas av övergångsåldern eller andropaus som det heter. Det som händer är att det manliga könshormonet testosteron minskar, något som är helt naturligt. Vissa män känner inte av det alls medan andra kan få stora besvär. 

Alkohol och övervikt påverkar

Testosteron börjar bildas hos män i puberteten men från 40 års ålder minskar det med ungefär två procent varje år. Om man överkonsumerar alkohol eller är överviktig kan det gå snabbare. Testosteronbrist är vanligt, ungefär 20 procent av alla män över 60 år har lägre halter än normalt men det är inte alla som får symptom. Man tror också att det kan finnas ett stort mörkertal och att många ser symptomen som en naturlig del av åldrandet. 

Symptom på testosteronbrist

Några av symptomen på att du har testosteronbrist är:

  • Sömnproblem
  • Svettningar och vallningar
  • Bukfetma
  • Minskad muskelmassa
  • Nedsatt sexlust och sexuell förmåga (impotens)
  • Nedstämdhet
  • Dåligt humör som irritation och ilska

Om du tror att du lider av testosteronbrist kan du gå och testa dig på din vårdcentral. Det går att behandla i form av sprutor eller en gel som man smörjer in på huden. 

Livsstilen kan öka mängden testosteron

Det finns också en del saker du kan göra själv för att öka mängden testosteron i kroppen. Till exempel att sova tillräckligt mycket, få i dig tillräckligt med D-vitamin och zink och stressa mindre. Även styrketräning kan hjälpa testosteronet på traven, det har faktiskt visat sig vara ett av de mest effektiva sätten. Mörkertalet tros vara stort bland de män som lider av testosteronbrist. Det är viktigt att ta hand om sig själv och kontakta vården om man mår dåligt. 

Källa: Kurera, Doktorn.com