Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Grapefrukt Bild: Pixabay

Det visste du inte om grapefrukt

Superfrukten som också kan vara farlig

Att grapefrukt är en riktig superfrukt är inget nytt. Redan på 1930-talet började man äta enligt den så kallade grapefruktdieten för att gå ner i vikt. Och visst är grapefrukt både gott och nyttigt men i kombination med vissa läkemedel kan det bli riktigt fel.

Publicerad 2017-02-22 | Senast ändrad 2018-02-23 | Vardagspuls

Grapefrukten kan verkligen vara en riktig superfrukt. Precis som många andra citrusfrukter innehåller den mycket c-vitamin, perfekt nu i förkylningstider! C-vitamin bidrar desutom till starkare och friskare hår och naglar. Dessutom håller den vårt insulin på en jämn nivå och motverkar därför toppar och dalar i blodsockret. 

Kan skydda mot hjärtsjukdom

Forskning visar också att grapefrukt kan sänka ditt kolesterol och skydda mot åderförkalkning. Grapefrukt innehåller också lykopen som enligt forskning kan ge ett visst skydd mot cancer. Dessutom hjälper den kroppen att tillgodogöra sig viktiga ämnen som järn och folsyra på ett mer effektivt sätt. 

Då ska du se upp med grapefrukt

Det finns också en baksida med grapefrukt. Den kan hämma nedbrytningen av läkemedel och därför öka koncentrationen av läkemedlet i blodet. Detta kan i sin tur leda till ökade biverkningar av läkemedlet. Det gäller även om man äter eller dricker en liten mängd grapefrukt. Man vet inte vad i grapefrukten som gör detta, men det kan vara ämnet naringin som ger grapefrukten sin bittra smak. Läkemedlen som påverkas är bland annat läkemedel mot kärlkramp och högt blodtryck, viss cytostatika och en del p-piller. Läs alltid bipackssedeln noga och fråga din läkare om du är osäker. 

Frossa i superfrukten

Om du inte äter något läkemedel där grapefrukt kan bidra till ökade biverkningar är det fritt fram att frossa i superfrukten! Är du trött på att äta den som den är kommer här några tips på hur du kan servera den. 

Morgongrape 
Här serveras blodgrape med cottage cheese, nötter och banan. Gott, mättande och en riktig vitaminkick. 

Citrussallad med krämig topping
En krämig röra som serveras tillsammans en fräsch citrussallad. Välj dina egna favoriter! 

Citrussallad med fänkål och ädelostmousse
Denna friska citrussallad med doft av lakrits är god som den är eller serverad till middagen. Toppa med lite färsk timjan!