Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Frukost Bild: Arla Köket

Dietistens enkla tips för bättre vardagsvanor

Dietisten Sofia Antonsson som ska hjälpa en familj i Mjölby den här säsongen ger tips på hur du enkelt kan ändra dina dåliga vanor i vardagen.
– Ta en sak i taget och börja med att skriva en mat-dagbok.

Publicerad 2015-08-20 | vardagspuls

 1. Först och främst bör du göra en mat och symptom-dagbok. Skriv ner allt du äter under en vecka och se hur det har blivit som det blivit. Det är många som tror att de äter bra men om man skriver man upp så blir det tydligt vad man faktiskt stoppar i sig. Då ser man var man har sina bovar. Om man äter för mycket sötsaker, för mycket tomma kalorier, oregelbundet eller helt enkelt bara för mycket mat

2. När du sen ser vad du behöver ändra på. Ändra en sak i taget. Börja till exempel med frukosten. De flesta har problem med att få i sig för lite näring. Då kan man på frukosten byta ut sitt vita bröd, kanske ta naturell yoghurt med bär istället för fruktyoghurten. Kanske lägga till ett ägg.

3. Sen går du igenom en sak åt gången, gå igenom dagen. Se över om du behöver mellanmål, hur ser lunchen ut? Är huvuddelen på måltiden pasta och potatis?  Många äter för mycket kalorier och för lite näring. Det är då vi blir trötta och går upp i vikt.

4. Sen går man igenom och tittar var problemet ligger. Först ändrar man frukosten, ta en sak i taget. Börja med det största problemet.

5. En viktig sak är att man ska lära sig att inte belöna sig med mat. Och att äta en portion och sen ge det tid och känna efter hur det känns. Känner du fortfarande hunger eller är du faktiskt mätt.

6. Vad gäller motion så är det smartare att först och främst öka sin vardagsmotion. Stå upp och jobba, ta trapporna, ta en promenad på lunchen.

7. När du fått in de vanorna är det bra att även komma upp i puls så man svettas cirka två gånger i veckan. Och hitta en träningsform som du tycker är kul, som tennis, simning eller dansklasser. Och skaffa en kompis att träna med, då blir det svårare med ursäkter.

 

Sofia Antonsson

Om dietisten

Namn: Sofia Antonsson
Familj: Sonen Filip 8 år
Ålder: 38 år

Vill du ställa en fråga direkt till Sofia? 
Mejla till sofia@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan i hennes blogg – och givetvis är du anonym.

...

Tips på mellanmål och alternativ fika

Havre och sesambräck
1 dl havregryn
1/2 dl vita sesamfrön
1 dl rostade valnötter
1 dl hackad, torkade tranbär
1 msk vatten

Så här gör du

Rosta havregrynen och sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt det kallna. Grovhacka nötterna och fikonen.
Blanda allt i en matberedare och mixa ihop.
Tryck ut massan på plastfolie, ca 10x20 cm (för 30 st) . Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp någon timme innan de skärs i bitar.

Bärbollar med torkad frukt, nötter och havregryn

125 g nöt och bärmix eller torkade tranbär och valnötter
1 dl havregryn
1/2 dl solrosfrön
1 dl kvarg (10 %)
Till garnering
ca 1/2 dl riven kokos

Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop.
Garnering: Häll kokosen på en tallrik. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokosen. Förvara i kylskåp.

Rismellis – kokt ris med kvarg smaksatt med vanilj och honung. Servera med apelsin och hallon.

1 dl kokt ris (gärna jasminris)
1/2 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1/2 msk flytande honung eller sirap
valfria bär och frukter till servering

Så här gör du

Blanda ris, kvarg och vaniljpulver i en skål. Späd ev med vatten. Smaka av med honung.
Servera rismelliset med valfria bär och frukter.

Bananpannkaka

2 ägg
1 banan
1 krm salt
1 msk smör eller olja
3 msk rostade nötter
2 msk rostade kokosflingor
150 g färska jordgubbar

Så här gör du
Mixa äggen lätt med stavmixer. Dela bananen och mixa ner med äggen. Salta lätt. Värm upp en stekpanna med kokosoljan på medelvärme. Häll i smeten i pannan och grädda pannkakorna. Hacka nötterna grovt, dela jordgubbarna och toppa pannkakan med rostade kokosflingor.

Hemgjord snacksblandning med nötter, frön, torkade tranbär och kokoschips