Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

semestermage Bild: Johnér

Tvättat händerna?

Bästa tipsen för en strejkande semestermage

Frukost vid lunch, middag mitt i natten och däremellan en och annan klunk med badvatten. Om du inte ligger platt på stranden, vill säga.
Utlandsresor får magen att gå i strejk – på ena eller andra sättet.

Publicerad 2015-06-26 | Senast ändrad 2017-01-16 | Vardagspuls

En trög mage är bra mycket vanligare än den berömda turistdiarrén. Förstoppning kan sabba vilken semestervecka som helst och hur kul är det när magen sväller upp som en ballong – och du dessutom tillbringar den mesta tiden i badkläder?
Med det finns några enkla knep att tänka på – och en del kan du förbereda redan hemma:

 1. Köp receptfri igångsättare innan du reser iväg. På apoteket finns flera varianter. Fråga dig fram till vilken som kan passa dig.
 2. Drick mycket vatten. Börja dagen med ett stort glas. Men skippa det som finns i kranen. En annorlunda bakterieflora kan få vilken mage som helst att klappa ihop.
 3. Rör på dig. Också under flygresan som annars kan vara den punkt i programmet då trögheten sätter in.
 4. Ät fibrer, men glöm inte extra vätska till. Annars är risken att magen knyter sig ytterligare.

Brukar det bli tvärtom och magen får tokspel? Semesterdiarré kan sänka vem som helst.
Den vanligaste orsaken till lös mage på semestern, är bakterier av olika slag. Infekterad mat och dryck kan sprida smitta och ofta rör det sig om sådant som är dåligt tillagat eller sköljt i orent vatten.
Men också här finns ett antal enkla knep som minskar risken för att halva semestern spenderas på toaletten:

 1. Före resan, köp vätskeersättning och receptfria läkemedel som minskar diarrén.
 2. Var noga med handhygienen – använd gärna handsprit
 3. Undvik råa grönsaker och se till att skala frukten själv
 4. Undvik is från kranvatten och drick bara vätska från burk eller flaska
 5. Undvik bufféer där maten har stått framme länge
 6. Går det inte över? Uppsök läkare. Långvarig diarré kan leda till livsfarlig uttorkning.