Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Glad familj i bil på väg på semester Bild: Mostphotos

En roligare bilsemester för hela familjen

7 tips på aktiviteter som passar i bilen

En långresa med bilen kan vara trist, bråkig och tråkig eller alldeles underbar! Med lite planering och förberedelse så kan ni lätt slippa dålig stämning eller högljudda bråk från baksätet. Här kommer Vardagspuls läsares bästa tips för en roligare bilresa.

Publicerad 2017-06-27 | Vardagspuls

De flesta av oss använder säkert barnprogrammen på surfplattan för att försäkra sig om att få en lugn bilresa. Inget fel med det! Men plötsligt tar batterierna eller surfen slut och då sitter man där med uttråkade barn fast på motorvägen. Då kan det vara bra att vara förberedd med andra aktiviteter! Vi tog hjälp av Vardagspuls läsare för att få några riktigt bra tips! 

Tips på aktiviteter för hela familjen

  • Spela bilbingo. Förbered bingobrickor, du bestämmer själv hur ambitiös du vill vara när du gör dem, och spela tillsammans hela familjen. Vem ser en ko först? Eller en gul bil?
  • Leka ordlekar. Bestäm ett tema som passar hela familjen, till exempel djur. Första personens djur kanske är ”älg”, då måste nästa person komma på ett djur på bokstaven g och så vidare. Kommer man inte på något djur är man ute och vinnaren får bestämma nästa tema.
  • Lyssna på ljudböcker. Innan ni åker, hitta en spännande bok som passar hela familjen. Fixa ”fredagsmys” i bilen med snacks och smoothie och lyssna allihopa tillsammans.
  • Pyssla! Det finns pyssel som passar bra för bilresan, så välj kanske inte lägga pärlplattor. Istället är målar- eller pysselböcker eller att fläta egna armband av färgglada garn en bättre idé!
  • Spela spel. Här behövs också lite förberedelse, men det går också att vara spontan och stanna på en bensinmack. Där går det ofta att få tag på små brädspel där spelpjäserna har magneter, perfekt för en bilresa på skumpig skogsväg.
  • Läsa på sommarlovet. Det här är ingen bra idé för den med åksjuka, men om man inte är det så kan man passa på att uppmuntra barnen till att läsa. Ta en gemensam tur till biblioteket så får barnen välja några böcker inför bilresan.
  • Musikquiz eller frågesport. Utmana familjen med en klurig frågesport eller ett roligt musikquiz. Ett musikquiz kan du göra spontant genom att spela introt till olika låtar och den som sjunger rätt låt först vinner.

Kör försiktigt i sommar

En bra utgångspunkt för en rolig och säker bilresa är såklart att ta många pauser och ha gott om tid så man slipper stressa. En god stämning blir också hjälpt av om man försöker äta innan man blir alldeles för hungrig eller har lite nödproviant i handskfacket! Vi på Vardagspuls tackar våra läsare för alla tips och hoppas ni tar det lugnt på vägarna i sommar!