Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Kvinna med varmvattenflaska och ont i magen Bild: Mostphotos

Ge oss menspeng även i Sverige!

Hillevi Wahl: "Inför detta i Sverige. Pronto!"

Nu är det blodigt allvar. Italienska kvinnor kan bli de första i Europa som får mensersättning. Enligt ett lagförslag ska kvinnor med svår mensvärk kunna vara hemma i tre dagar varje månad – och få betalt för det. Bravissimo!

Publicerad 2017-04-03 | Hillevi Wahl

Äntligen händer det något modernt på kvinnofronten. Egentligen fattar jag inte varför det har dröjt så länge. Om män kan vara hemma med en mancold så vore det väl själva fanken om inte kvinnor som svimmar av menssmärtor ska kunna vara hemma med full sjukpenning.

Kvinnor viskar och skäms

Jag har, tack gode gud, aldrig haft några svårare besvär av min mens, och det tog ett tag innan jag fattade hur fruktansvärt jobbigt en del kvinnor har det.
”Alltså, jag har så ont så jag tuppar av”, berättade en kvinnlig chef för mig. I högsta förtroende. Hon viskade, för hon skämdes. Och fram tills nu har alla kvinnor som jag hört berätta om mensbesvär viskat och skämts.
”Jag bara gråter och kräks och undrar vad det är för fel på mig”, säger en annan kompis.

Om män hade haft mens...

Kvinnor har tvingats mörka och ljuga. Många gånger har de gått till jobbet fast de knappt kan stå på benen – för att ingen ska fatta att det ju faktiskt händer varenda månad. Den krassa sanningen är ju att om män haft mens hade det varit ett fullgott skäl för länge sedan för sjukpenning. Absolut. På samma sätt som det är helt okej att sjukskriva sig för akut gallstensanfall. Min kompis – som har haft båda – berättar att det känns ungefär likadant.

Psykiskt kaos

När vi ändå snackar blodigt allvar, så kan vi väl kasta in PMS-eländet i bilden också? Ståuppkomikern Karin Adelsköld har varit så fantastiskt öppen med att berätta vilket psykiskt kaos det har varit för henne, två veckor varje månad. Hon skämdes under många år, men så fort hon gick ut med sin berättelse, överväldigades hon över hur många svenska kvinnor som lider i det tysta. 

PMS-förbundet ökar kunskapen

Nu har hon startat PMS-förbundet, för att öka kunskapen.
- Mitt mål är att när våra döttrar, som är 11 och 12 år, är ute i arbetslivet ska det vara självklart att man kan berätta på jobbet att man har PMS, och kanske behöver jobba hemifrån eller byta arbetsuppgifter. Precis som man i dag kan säga att man har migrän eller kräksjuka, säger hon.
Det borde vara självklart. Men vi kan börja med att ta rygg på Italien och införa menspeng även här i Sverige! Pronto.