Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Barnidrott kan minska övervikt och barnfetma Bild: Mostphotos

Hillevi Wahl: Ge överviktiga barn gratis sim- och gymkort

Så kan du som förälder hjälpa ditt överviktiga barn

Allt fler barn blir överviktiga och drabbas av fetma. Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl tycker att en lösning på problemet kan vara att ge barnen ett gratis träningskort. ”Visa kärlek och generositet mot alla barn, inte bara de som har snabba ben och vinnarskallar” skriver Hillevi Wahl i en artikel på Vardagspuls.

Publicerad 2017-05-03 | Hillevi Wahl

Det händer sällan att jag blir glad när jag läser artiklar om överviktiga barn. Ofta är de så fördömande. Tydligen är det svårt att hitta rätt tonträff när det gäller barn och fetma. Men nu blev jag glad - när jag läste att elevhälsan i Tidaholm vill bryta trenden med övervikt och fetma bland barn och unga genom fysisk aktivitet på recept.

Övervikt och fetma har ökat lavinartat de senaste åren. I dag klassas vart femte barn som överviktigt. Förändrade matvanor, större portioner, mer snabbmat och godis och mindre rörelse är några av orsakerna. Men också en ökning av psykisk stress i samhället, där tröstätandet har blivit en del av den vardagliga självmedicineringen.

”Låt barnen vara stolta över sina kroppar”

I Tidaholm tycks de ha kraftsamlat för att hjälpa dessa barn. För låt oss vara ärliga här – det är inte barnen som väljer sin övervikt. Dessa barn kämpar varje dag. Mot fördomar och ignorans och vuxna som inte mäktar med att hjälpa dem. De är små superhjältar som för ett ensamt krig varje dag.

Just därför jag blir så himla glad när jag läser om Elevhälsan i Tidaholm som verkligen har fattat hur vi kan stötta barn på bästa sätt. Genom att hitta barnen så tidigt som möjligt, ta reda på den bakomliggande orsaken för varje enskild elev, göra barnen stolta över sina kroppar, finnas kvar och måla upp drömmar om ett skönare, lättare liv.

Bra där, Tidaholm – heja er och heja alla härliga barn!

5 bra tips – så hjälper du överviktiga barn

  1. Ge dem vip-behandling! Låt dem känna sig speciellt utvalda. Ge dem gratis gymkort och gratis träning till det som de gillar att göra. Ekonomin ska inte vara ett hinder för att de ska kunna stressa av och må bra och bli stolta över sina fantastiska kroppar. Ett bra sätt är att ge motion på recept.
  2. Stäng av datorerna och gå ut och lek med era barn! Vi lever i ett samhälle där vi plockar upp mobilen 273 gånger varje dag. Det är helt sjukt. Plocka upp en fotboll i stället, eller träningsskorna, eller cykeln eller ett brännbollsracket.
  3. Utbilda alla runtomkring. Föräldrar, lärare, kompisar – det går inte att behandla ett barn om den killen eller tjejen sedan ska komma tillbaka till en lika ignorant och fördomsfull miljö. Att övervikt handlar om så ofantligt mycket mer än bara kalorier in och kalorier ut.
  4. Ställ krav på föräldrarna. Jag pratar med så många eldsjälar inom vården som försöker peppa barn att äta bättre och röra sig mer. Sedan ”orkar” inte föräldrar cykla med sina barn till skolan eller stötta dem på vägen. Våga stå upp för barnet!
  5. Inse själv hur roligt det är att röra på sig. Hur kul vi kan ha ihop, på en nivå där alla kan vara med. Barn gör som vi gör. Äg din roll som förälder, lärare, tränare, läkare eller skolsköterska. Visa kärlek och generositet mot alla barn, inte bara de som har snabba ben och vinnarskallar. Gå in med hela kroppen och visa hur härligt det är att ha en kropp och en hjärna som fungerar.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev här