Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Mia överraskar skolmatshjälten Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på Sågtotpsskolan i Nacka.

Grattis Clarissa – du är vår Skolmatshjälte

Äntligen är Vardagspuls skolmatshjälte utsedd. Clarissa Bengelsdorff vinner en dag med restaurangchefen Michael Bäckman som ska inspirera och lära ut så att skolmaten blir ännu bättre.
– Hon är så speciell, ingen sur mattant. Hon är en viktig vuxen för alla barn på skolan, säger Ingela Jeremejeff som nominerade Clarissa.

Publicerad 2015-10-13 | Vardagspuls

Under hashtaggen #Skolmatshjälte efterlyste vi era vardagshjältar som gjort något bra för skolmaten. Många härliga bidrag kom in men till slut kom en enig jury fram till att det blev Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på Sågtorpsskolan i Nacka som utses Vardagspuls Skolmatshjälte.
– Jag fattar ingenting, det är super-superkul, sa en chockad Clarissa när Vardagspuls-Mia överraskade henne på skolan. Och skolbarnen verkar enig med juryn.

”Tänk om alla hade en Clarissa i sitt skolkök”

Det var Ingela Jeremejeff som nominerade Clarissa med motiveringen:
Jag vill nominera Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på min förra arbetsplats Sågtorpsskolan i Nacka. Hennes glädje och yrkesstolthet sprider harmoni och matlust hos alla barn och personal .

Att hon möter alla med ett leende i vardagen , ett uppmuntrande ord ,hon lockar till att smaka nytt genom att lägga upp och piffa till serveringen nogsamt .

Smakupplevelsen och känslan är tack vare henne restaurang inte skolmatsal.Välsmakande , varierad och nyttig mat är en självklarhet.

Att hon dessutom möter barnen varje morgon genom att " öppna " på fritids och erbjuda de tidiga barnen en mysig frukost med pyssel och tända ljus ,utöver detta deltar hon mer än gärna i utomhusmatlagning vid olika tillfällen och i olika utomhusgrupper. Att ha förståelsen för att alla är olika och respektera det !!

Allergier och alla specialbehov respekteras och lika stor möda och glädje läggs på dessa rätter.

Till helger liksom jul , midsommar mm bjuds det upp med traditionella bufféer vilket inte alla annars skulle få uppleva .

Då köket har personal från olika länder bjuds det mycket spännande nya smaker då och då , önskeveckan är elevernas favorit såklart .

Tänk om alla hade en Clarissa i köket på sin skola.

Hon är min vardagshjälte!

Vinst

Skolmatshjälten vinner en dag med Michael Bäckman, som själv är Restaurangchef på Annerstaskolan i Huddinge och en av sveriges stora inspiratörer  inom offentliga måltiden. Bland annat lagledare i Team Swedish School Restaurants som kommer tävla i Matlagnings OS för storkök 2016. Michael kommer till skolan en dag där Skolmatshjälten finns och inspirerar Skolköket ytterligare där de tillsammans har planerat och lagar mat tillsammans för en dag. Något att vinna för både skolköket och eleverna!