Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Gravidappar Bild:

5 suveräna gravid-appar

Smarta mobilfunktioner som ger väntans tid ett lyft

Vi har frågat nyblivna och blivande mammor om deras absoluta älsklings-appar för allt som rör graviditeten. Vilken blir din nya favorit?

Publicerad 2015-04-07 | Vardagspuls

Pregnancy+

App på engelska för Iphone, finns på svenska för Android (under namnet Graviditet+). Hyllad för sina bilder och funktioner som hjälper dig att följa din graviditet på bästa sätt. En blivande mamma säger: "Jag har testat flera olika och den här blev snabbt en favorit." I appen ingår bland annat dagbok, hälso- och förlossningstips, shoppinglista för babyns ankomst, sparkräknare, timer för sammandragningar och mycket annat.

Pris: Gratis för Iphone, 28 kr för Android.

Gravidkalender

På svenska, för både Android och Iphone. Hjälper dig att följa din graviditet. En mamma säger: "Den är enkel och ger precis så mycket info som man mäktar att ta in. Den plingar till varje gång man går in i en ny vecka med information om vad som händer med barnet, med mamman och även partnerns känslor genom graviditeten. Jättebra!"

Pris: Gratis. 

Liberoklubben

På svenska, för både Android och Iphone. En gravid-app som följer barnets utveckling från embryo ända upp till fyra års ålder. En mamma säger: "Jag gillade forumet, där jag kunde diskutera med andra blivande mammor". Händelser, framsteg, bilder, diskussionsforum och anteckningar.

Pris: Gratis.

Ovia Pregnancy

På engelska, för Iphone och Android, skapad av ett reproduktionscenter i Boston. En blivande mamma säger: "Man får flera uppdateringar varje dag, vad som händer med barnet och hur din kropp förändras. Dessutom mat- och hälsoråd, och lite mer ovanliga tips som sexställningar som passar gravida och vilka mediciner du ska undvika. Jag tycker att det är supercharmigt att de varje vecka jämför barnets storlek med en frukt eller grönsak, då blir det lättare att föreställa sig det. Just nu är mitt barn stort som ett granatäpple. Många smarta funktioner att utforska. En pärla!"

Pris: Gratis.

Baby Connect

På engelska för Android och Iphone. En aktivitetslogg. En mamma säger: "Jag måste tipsa om en app både för graviditeten och efter, nämligen för att beräkna ankomstdatumet och att sen hålla koll på din babys utveckling. Dagbok, viktiga vägskäl, doktorsbesök, vaccinationer, växtkurva, såna saker. Många smarta funktioner, som att man kan upptäcka trender med hjälp av diagrammet."

Pris: 33 kr.