Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Matmyterna avslöjade Bild: Johnér

”Det hade vi ingen aning om”

Har du också gått på de vanliga matmyterna?

Det finns många myter om vad som är bra mat för hälsan, men det gäller ändå att vara lite kritisk till vad som skrivs och sägs. Vet du vad som stämmer av den matrika information som strömmar genom sociala medier?

Publicerad 2015-09-28 | Senast ändrad 2016-08-12 | Vardagspuls

Konsumentföreningen Stockholm har gjort ett antal påståenden om mat. Drygt 1000 personer svarade på om de var sanna eller falska. Resultatet visar att verkligheten sällan stämmer överens med vad personerna tror.

Myt 1: Nötter innehåller mer kalorier än smågodis

Falskt.
Sex av tio tror att smågodis innehåller mer kalorier. Nötter innehåller mycket fett och därmed mycket kalorier. Det som gör nötterna hälsosamma är att fetterna är omättade. De innehåller också proteiner, mineralämnen och vitaminer. Nötter är därför mer hälsosamt än godis även om de innehåller mer kalorier.

Myt 2: Detox-kurer renar kroppen

Falskt.
Hälften av personerna i undersökningen tror på detta. Att dricka hälsosamma drycker är absolut inte fel. Men det är inte vetenskapligt bevisat att det renar kroppen. Detox är att dricka och äta mer hälsosamt.

Myt 3: Du mår bra av att äta mindre gluten

Falskt.
Det finns inga vetenskapliga bevis för detta, om man inte är glutenintolerant. Mag-kanalen kan dock vara känslig och den kan vara svårt att mäta. Om du misstänker att du inte tål gluten bör du besöka en läkare.

Myt 4: Proteinrik mat gör dig snabbare mätt

Sant.
Sju av tio svarade rätt. Proteinrik mat ökar mättandet.

Myt 5: C-vitamintabletter förebygger förkylning

Falskt.
Nästan hälften i undersökningen tror på detta. C-vitamin påverkar inte infektioner, men kan förkorta förkylningen en halv dag. När du får i dig stora mängder C-vitamin får kroppen arbeta hårt. Då kan du drabbas av njursten, och gråstarr har även förknippats med stort intag av C-vitamin. Därför är det klokare att vara förkyld en dag än att ta risken att få bort förkylningen till hälften.

Myt 6: Energidryck med koffein ökar inte prestationen vid träning mer än läsk

Falskt.
Fyra av tio tror på detta. Energidrycker kopplas ofta ihop med träning och piggar upp kroppen. Men det är samma verkan som andra läskedrycker har. Många tränare och hälsocoacher menar att man bör avstå energidrycker vid träning. Kroppen kan reagera starkt och hjärtfrekvensen påverkas av koffein och socker.

Källa: Konsumentförening Stockholm