Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Mat som innehåller långsamma kolhydrater sägs kunna lindra ångest Bild: Johnér och Pixabay

Maten som kan lindra din ångest

Knepet är att hålla en jämn blodsockernivå

Kan vägen till lindringen av ångest gå genom kylskåpet? Ja, i alla fall om man får tro på nya vetenskapliga råd från Harvard Medical School. Men kom ihåg att mat aldrig kan bota svår ångest och att det är viktigt att söka professionell hjälp om besvären blir för allvarliga.

Publicerad 2016-06-08 | Vardagspuls

Ångest innebär att vi upplever en känsla av obehag och oro som känns i kroppen. Ångest kan bero på olika saker som till exempel stress, depression eller separation men kan också utlösas utan att det finns någon egentlig orsak. Enligt 1177 Vårdguiden är det viktigt att vila, sova ordentligt och röra på sig för att lindra ångestbesvär.

Satsa på en balanserad och hälsosam kost

Men enligt en ny artikel som publicerats i Harvard Health Publications skriven av experten på mat och psykologi Uma Naidoo, kan vissa typer av mat förebygga och lindra besvär med ångest. Regel nummer ett är en balanserad och hälsosam kost som innehåller mycket vatten och mindre koffein. Genom att äta vissa typer av livsmedel som innehåller långsamma kolhydrater håller man blodsockernivåerna på en stadig nivå och undviker plötsliga toppar och dalar som kan förvärra ångestbesvären, skriver brittiska Metro.

Livsmedel som kan lindra ångest

  • Produkter som innehåller probiotika, exempelvis kefirmjölk, surkål och pickles.
  • Mat med B-vitamin. Finns i bland annat potatis, broccoli, solrosfrön och spenat.
  • Livsmedel som är rika på magnesium som till exempel bönor, nötter, frön, spenat och fullkorn.
  • Produkter rika på zink, till exempel ostron, lever, nötkött, äggula och cashewnötter.
  • Fet fisk som är rik på omega-3, till exempel lax
  • Sparris

Mat kan inte bota ångest

Kom ihåg att maten som nämns ovan inte fungerar som ett substitut för varken läkemedel eller terapi. Du som upplever att du har stora problem med ångest bör söka professionell hjälp.