Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl Bild:

Hillevi Wahl om sitt lyckobesked

"Det var bland det vackraste jag hört"

För några veckor sedan fick vår hälsoinspiratör Hillevi Wahl diagnosen artros. Beskedet innebar dessutom att hon skulle behöva lägga löpningen på hyllan – för gott.

Publicerad 2017-03-07 | Hillevi Wahl

Det är inte bara jag som har artros, har det visat sig. En av fyra över 45 år har artros. En miljon svenskar. Det hade jag ingen aning om. Det är mycket man inte vet, förrän någon berättar det.  Jag har en kompis som är en av Sveriges bästa och starkaste cross-fit-tjejer. Hon sa plötsligt att hon har ”massor av artros”. Hon har en sådan där stark drömkropp som man bara ser på glossiga löpsedlar. Då tänkte jag direkt att det finns hopp även för mig. 

Jag drabbades av kris-chock-reaktion

Ni som läste min förra krönika här på Vardagspuls vet att jag gick in i en total kris-chock-reaktion efter artrosbeskedet. Det kändes lite som om livet tog slut där. Att jag aldrig mer skulle få springa över bergen med löparkompisarna. Men vänta bara, det blir ännu bättre: Jag har dessutom diagnostiserats med löparknä. Joråsåatte.

Det var bland det vackraste jag hört

Min idrottssjukgymnast Martin är en bra kille. När jag sa att jag ska köra triathlon och swimrun i år, så blinkade han inte ens. Han frågade bara när jag skulle tävla och hur långt jag skulle springa, cykla och simma. Sedan lät han mig springa på ett löpband och kollade hur jag rörde mig och belastade lederna.
”Du har ett skonsamt löparsteg”, sa han berömmande. Det var bland det vackraste jag har hört i hela mitt liv.
”Betyder det att jag kan fortsätta springa?”
”Japp.”
”Hur långt? Hur ofta?”
”Hur mycket och ofta du vill.”
Jag trodde knappt det var sant. Jag började fulgråta av lycka. Han tittade förundrat på mig. Det är nog inte ofta som femtioettåriga kvinnor gråter av lycka på hans kontor. 

Det här är sann lycka!

”Men allt det jag läser och hör om att löpning förvärrar atrosen?”, sa jag.
”Forskarna börjar backa där. De tror snarare tvärtom nu. Men det hänger lite på hur man springer och hur ont man har”. Skonsamma löparsteg är grejen, alltså.  Nu ska jag göra stabiliserande övningar för mitt löparknä. Jag svänger ut lite med högerfoten. Men det ska vi nog få ordning på också. Och ska jag berätta vad sann lycka är? Det är att få springa när det är vår.