Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Ibland är det svårt att hitta tid till att leva hälsosamt och det är lätt att falla för frestelser Bild: Pixabay

Hinner du inte leva hälsosamt? Gör så här!

Dietisten: Börja med att kasta ut frestelserna

Så lite tid – och så mycket du ska hinna! När man har en hektisk tillvaro som många av oss har så kan det vara svårt att hitta den där energin att leva hälsosamt och hålla vikten.

Publicerad 2016-09-23 | Jeanette Steijer

Veckan susar iväg med allt vi måste hinna samt allt som vi tycker att vi måste hinna med (det är en skillnad). Då har du kanske upplevt att principerna om hälsosam kost och träning försvinner längst ned på priolistan.

Men måste det verkligen ta så mycket tid och energi för att leva hälsosamt? Ta ett djupt andetag och lär dig några knep som gör det möjligt att äta bättre och hålla vikten i en stressig vardag.

Här nedan kommer ett par enkla råd som kan sätta dig igång på rätt spår.

Låt grönsakerna få rampljuset!

Grönsaker spelar en nyckelroll för de flesta i en varaktig viktminskning. De gör de eftersom de fyller magen, mättar och innehåller också många av de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. De är näringsrika men energifattiga – perfekt!! Ät dem därför frikostigt till varje måltid och som snacks.

Ge de nyttiga, gröna bomberna en framträdande plats i kylskåpet så att de är det första du ser när du öppnar kylskåpsdörren. Gör dem tillgängliga genom att alltid ha lite på lager som redan är skalat eller hackat så det finns ett snabbt mellanmål redo när aptiten inträffar.

Ut med frestelserna!

Rensa ut i skåpen av allt det som inte bidrar till din hälsosamma vardag eller ditt viktminskningsprojekt. Töm godis-lådan (i soptunnan), ta bort lagret av kex och kakor och granska frysen för skräpmat och glassfrestelser. Out of sight – out of mind! Då får du plats till bra produkter i lådorna och kan frysa ner rester av den lagade maten som kan fungera som hälsosam snabbmat istället. Det måste finnas utrymme för att njuta av favoritglassen då och då - även i en viktminskningsfas.

Men frestelsen är inte så stor en hektisk dag om du måste gå ut och köpa den i stället för att bara fiska upp den ur frysen. Köp hem det du vill festa på till helgen – men köp endast så att det räcker just precis till helgen.

Börja där så har du kommit en bit på väg!