Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Paulina Backman tröttnade på alla bilder av perfekta mammakroppar Bild: Paulina Backman

"Vi borde prata om bristningar som någonting fint"

Paulina hyllas för sin magbild på Instagram

Paulina tröttnade på alla bilder på ”perfekta” mammakroppar som läggs upp på bloggar och Instagramkonton och valde därför att lägga upp en bild på sin egen mage. Det blev ett inlägg som hyllats av många.
– Tigerränderna är de finaste spåren man kan ha. Det känns oviktigt att stressa upp sig över lite bristningar, säger hon.

Publicerad 2016-05-30 | Vardagspuls

I slutet av februari blev 22–åriga Paulina Backman från Skellefteå, men numera bosatt i Stockholm, mamma till en liten son. De bristningar hon fick på magen efter förlossningen var hon inte riktigt beredd på men med tiden vande hon sig och började känna stolthet över dem. Som en motreaktion till alla bilder på ”perfekta” mammakroppar som läggs upp på Instagramkonton och bloggar valde hon att lägga upp en bild på sin egen mage på Instagram. Ett inlägg som nu hyllats av många och som först uppmärksammades i radiokanalen P5.

– Det målas upp en bild i media av att ingen får bristningar och budskapet handlar ofta om hur man som mamma snabbt ska få tillbaka sin platta mage. Unga mammor uppmanas att hitta tillbaka till sin ursprungsform istället för att ta tillvara på bebistiden som är så kort, säger Paulina Backman.

En hyllning till tigerränderna

Paulina Backman tycker att det borde pratas mer om bristningar som någonting fint och naturligt.

– Många kanske inte känner till att man kan få bristningar, blir chockade och känner sig stressade. Tigerränderna är de finaste spåren man kan ha. Det känns oviktigt att stressa upp sig över lite bristningar. De finns där av en anledning och mammor borde känna stolthet över dem istället för att bekymra sig över dem, säger hon.

Hudbristningar bleknar med åren

Hudbristningar, eller som de egentligen heter striae, kan uppkomma efter graviditet och beror på att huden sträcks ut snabbare än den hinner växa till, skriver Netdoktor. Till en början är striorna rödvioletta eller bruna men de bleknar med tiden och blir tillslut vita. En del kvinnor kan drabbas av bristningar efter graviditet men efter ett par år brukar ränderna bli nästan helt osynliga.

De flesta av oss har hudbristningar någonstans på kroppen. Det är inte ovanligt att bristningar uppstår hos ungdomar som växer snabbt, när unga kvinnor utvecklas och får former och hos bodybuilders.

Text från Instagram–inlägget: ”Den har fött barnet och även gett mitt barn mat. Min kropp äger! Även fast jag tycker det är jättejobbigt att lägga upp denna bild vill jag att andra unga mammor ska se att alla inte får en platt mage direkt efter förlossningen! Att man kan bli full med tigerränder. Men det gör ingenting, mammakroppen är fantastisk!”