Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

vårdhunden jojo Bild: Pediatric Dentistry of Northbrook

Hunden Jojo lugnar tandläkarpatienterna

Lugnar och håller nere sjukhuskostnaderna

Hjälphundar blir ett allt vanligare inslag i vården. Och nu har även en tandläkarklinik i USA fått upp ögonen för hundens positiva inverkan. Där hjälper tiken Jojo till att lugna oroliga patienter i tandläkarstolen.
– När Jojo är där så går det mycket lättare och snabbare att utföra jobbet för tandläkarna, säger mottagningens ansvariga Veronica Renteria.

Publicerad 2016-04-05 | Vardagspuls

Tycker du det är jobbigt att gå till tandläkaren? Då kanske du skulle behöva stöd från en lurvig vän på fyra tassar. På tandläkarkliniken Pediatric Dentistry of Northbrook i Illinois i USA har 6-åriga Golden retrievern Jojo blivit en mycket populär medarbetare. Hon lugnar nämligen patienterna medan de får sina tänder fixade – så pass att tandläkarmottagningen kunnat dra ner på kostnaderna för lugnande läkemedel.
– Många gånger skulle den här typen av patienter behöva lustgas eller andra lugnande medel för att slappna av. Men nu kan patienterna bara sitta där och klappa Jojo samtidigt som de får sina tänder putsade, säger klinikens ansvariga Veronica Renteria till amerikanska djursajten The DoDo och berättar att patienter som är oroliga ofta rör sig en del vilket försvårar jobbet för tandläkarna.
– När Jojo är där så går det mycket lättare och snabbare för dem att utföra jobbet, säger hon.


Jojo är en mycket uppskattad medarbetare. Foto: Pediatric Dentistry of Northbrook

Trivs med sitt jobb

Effekten har också blivit att patienter nu inte är så rädda för att gå till tandläkaren och besöken har blivit mer regelbundna enligt Veronica Renteria.

Och det verkar vara en win-win-situation.
– Även Jojo trivs väldigt bra med sitt jobb, att ligga nära och gosa och lugna. Hon älskar att komma in hit. Och hon gör ett fantastiskt jobb med dem.

Är det här något vi borde införa på tandläkarklinikerna i Sverige? Diskutera gärna på vår facebook-sida:

Ibland behövs en mjuk tass att luta sig mot 󾬕Borde vi införa det här på tandläkarklinikerna i Sverige?

Posted by Vardagspuls on Tuesday, April 5, 2016

MER:

Hunden Mahe har gett autistiske James nytt liv

Därför mår husdjursägare bättre

Därför är hunden människans bästa vän