Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Så lätt blir du mätt med en smal soppa

Goda och snabba soppor

Visst är det gott med en värmande soppa så här års? En soppa är dessutom snäll mot magen, billig, lättlagad, mättande och perfekt för dig som vill hålla igen lite för hälsans skull. Så satsa på minst en soppdag i veckan.

Publicerad 2016-09-19 | Senast ändrad 2018-01-05 | Vardagspuls

– Det fina med soppor är att man kan lägga i en hel del grönt. De flesta av oss äter för lite grönsaker, och att laga dem i en soppa är ett bra sätt att komma i gång, säger dietisten Jeanette Steijer och tipsar även om att toppa soppan med bra protein som fisk, räkor, kyckling, köttfärs eller högrev så att man lätt blir mätt.

3 snabba sopptips

  • Om du inte är så förtjust i matlagning är soppa ett smidigt, enkelt och gott sätt att snabbt få en färdig måltid.
  • Laga soppa själv från grunden så slipper du tillsatser som finns i färdiga. Välj gärna ekologisk buljong som bas.
  • Var sparsam med smörgåsarna till soppan där det ofta springer iväg kalorimässigt om du vill hålla igen.

 5 smarriga smala soppor

Klassisk ängasoppa

Ängasoppa är en riktig klassiker som har gått i generationer. En smal och hälsosam soppa om du vill hålla igen.
Här är receptet

Mustig gulaschsoppa

Mustig, mättande och smakrik gulaschsoppa som bara innehåller 385 kalorier per portion. Servera gärna ihop med en klick Créme fraiche.
Här är receptet

Rödbetssoppa med pepparotskvarg

Rödbetorna i soppan gifter sig perfekt med pepparroten som i den här magiskt goda soppan som innehåller 395 kalorier per portion. Dessutom är den väldigt vacker att titta på.
Här är receptet

Rostad blomkålssoppa

Ugnsrostad blomkål blir extra god när den hamnar i en soppa. Passar bra att ha i matlådan dagen därpå. Bara 350 kalorier per portion.
Här är receptet

Tomatsoppa med apelsin och kokos

Mums, den här smakrika soppan går blixtsnabbt att göra, är mättande tack vare sojabönorna och för en extra twist med kokosflingorna. Dessutom är den smal, bara 340 kalorier per portion.
Här är receptet