Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

skavsår knep slippa Bild: Nyhetsbyrån TT

4 tips för att slippa fotplågan

Tänk att något så litet kan göra så ont!
Här är de bästa tipsen för att slippa skavsår i sommar. 

Publicerad 2015-06-16 | Senast ändrad 2017-06-15 | Vardagspuls

Du är ute och springer på ditt livs runda. Fåglarna kvittrar, vinden föser dig tjänstvilligt framåt och du flyger fram på stigen. Då slår det till, som en blixt från en klar himmel, sadistiskt riktad mot din häl. Skavsåret. Och när det väl är där är det bara att yla mot de ondskefulla krafter som vill hejda dig från att nå ditt personbästa. Blodsutgjutelse, smärta och undergång.

Här är 4 knep som gör att du slipper det där förhatliga skavsåret.

1. Drick

Visste du att vätskebrist påverkar risken att få skavsår? Håll en bra vätskebalans, för när kroppen inte kan svettas som den ska så bildar svetten kristaller på din hud som bidrar till ökad friktion.

2. Välj rätt

Passformen på dina skor gör hela skillnaden. För trånga eller för stora skor kommer garanterat att sarga dem under löprundan.

3. För-plåstra

Splitternya skor? Bara tagit några varv i skobutiken? Ta det säkra före det osäkra och spring in dem med breda plåsterlappar på hälarna och kirurgtejp-lindade tår. Då anpassar du dem till dina fötter utan skavsårsrisk.

4. Talka

Håll fötterna fräscha och torra genom skor och sportsockor som andas, och talkpuder som du köper i sportbutiken.

När skadan väl är skedd...

Håll sår rena för att förhindra infektioner och snabba på läkningsprocessen. Tvättar gör du bäst med tvål och vatten. Fått blåsor? Försök inte vara en hemmaversion av Dr House och operera själv. Om blåsan är jobbigt stor och gör ont kan du göra ett litet hål i kanten av blåsan med en steriliserad nål. Var försiktig och rengör den noga under rinnande vatten efter. Håll fötterna borta från skor och varma strumpor så gott det går.

Källa: Thewalkingsite.com