Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Laga mat i singelhushåll – hur gör man? Bild: Johnér

Laga mat till sig själv varje dag – hur gör man?

Vardagspuls dietist visar vägen med sin matdagbok

I dag är ensamhushållet den vanligaste formen av boende i Sverige. Fyra av tio svenska hushåll är just ensamhushåll. Men att laga mat till bara sig själv kan kännas tråkigt – och kan dessutom vara svårt att planera in i vardagen. Vardagspuls dietist Jeanette Steijer skrev matdagbok för att visa hur man kan använda sina råvaror på ett smart sätt genom hela veckan.

Publicerad 2016-10-17 | Jeanette Steijer

Har man litet hushåll som jag har (ialla fall de veckor mina stora söner och deras flickvänner inte är hos mig) så kan matlagningen lätt bli något man nedprioriterar. Det behöver inte betyda att det blir dålig eller onyttig mat av den orsaken. Man kan snabbt lägga ihop en tallrik med olika grönsaker och någon mager proteinkälla och få en bra middag.

Frukost till middag

Jag har tidigare skrivit om ”Brinner – Breakfast for dinner” som fungerar utmärkt någon kväll i veckan. En soppa kan med ett grovt bröd bli en både mättande och nyttig middag. När man då känner sig inspirerad eller prioriterar matlagningen någon kväll så kan man ju se till att laga tillräckligt mycket middag så det räcker till flera måltider och lunchlådor. Denna vecka fick jag ihop det riktigt bra och det blev så här:

  • Var sugen på matjessill mitt i veckan – också det snabbt att tillaga förstås. Bara att koka potatis, skära lite grönsaker, en klick gräddfil och gräslök.
  • Kokade mer potatis än det som behövdes och hade då för det första bas till en snabb middag dagen efter, omelett med potatis och lök. En tomat och avokado till den måltiden så blev den komplett. 
  • Nästa användning för den kokade potatis blev till middagen på lördagen. Då blev det nämligen lax och rödbetor i ugn och potatisen fick åka ner i en sallad med spenatblad, hackad grönkål, kapris och salladslök. En liten vinägrette-dressing gav salladen stuns.
  • Det blev middagen även på söndagen – gjorde inget alls när det var så gott!

Ha en fin vecka!