Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila vägrar middagsbjudningar Bild: Vardagspuls, Johnér
 

”Jag vägrar bjuda hem folk på middag”

Prioriterar träning framför middagsbjudningar

Hon har som princip att aldrig bjuda hem folk på middag.
Det är så Leila Söderholm prioriterar – för att få tiden att gå ihop utan stress.
– Man måste välja bort saker för att få till andra.

Publicerad 2015-12-14 | Vardagspuls

Det kan låta asocialt och kanske lite ogint. Men Vardagspuls personliga tränare Leila Söderholm är tydlig med hur hon prioriterar i det sociala livet.
– Jag vägrar delta i det sociala racet. Folk kan bjuda in oss men de kommer tyvärr aldrig få någon inbjudan tillbaka. Jag vill inte lägga en hel dag på att laga mat och sen servera gäster. Den tiden lägger jag hellre på mina barn eller träning.

En fika eller promenad med vännerna – det är så långt hon sträcker sig.
– Självklart träffar jag vänner, men man måste välja bort saker för att få till andra.

Träning i vardagen underlättar livet i övrigt

Och Leila är expert på att få in träningen i vardagen. Som att exempelvis bygga upp musklerna och få upp flåset samtidigt som huset blir rent. (Kika in klippet ovan när Leila vardagstränar när hon städar.)

Och ett uttjatat begrepp är ju att ”den bästa träningen är den träning som blir av”. Men det stämmer ju faktiskt, och då är det viktigt att träningen är så lättillgänglig som möjligt och att övningarna kan göras enkelt på hemmaplan. Kika in Leilas handduksträning till exempel. Eller varför inte få in ett pass i en busskur i väntan på bussen?

För flera smarta vardagsövningar – kika in här