Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Psykoterapeuten Louise Hallin vet hur man får barn att somna. Från Vardagspuls den 17 februari.

Louise Hallin: ”Barn har inga sömnproblem”

Psykoterapeuten ger råden som faktiskt fungerar

Hur får man egentligen sina barn att sova? Vardagspuls psykoterapeut Louise Hallin ger sina bästa råd.

Publicerad 2016-02-17 | Vardagspuls

Vardagspuls: Tack för alla frågor ni skickar in! Frågorna kommer att synas först när de besvarats. Vardagspuls psykoterapeut kommer att finnas på plats från ca 12.30 och över sändning och ska försöka svara på så många som möjligt.

10:37, 17 February 2016

Trött: Min 1 åring skriker hysteriskt på natten. Tar jag upp honom till mig så tar han sig ner på golvet o skriket upphör . Om jag låter honom ligga o skrika så kan han skrika 2 timmar . Försökt detta ett tag men han ger inte sig. Vad gör man ?

Louise Hallin, psykoterapeut: Gör livet så lätt för dig som möjligt dvs följ med lite och se vad som tröstar honom och vad som får honom att somna om så fort som möjligt. Möjligen har han dreabbats av intensiva och skrämmande drömmar som väckt honom, tröst och lite varm nappflaska dvs suga lite kanske han svarar på.

12:38, 17 February 2016

Julia : Hej! Vår 3 åring har alltid sovit lite och vaknar ofta och är ledsen på natten. Han har alltid kämpat i mot att sova och är väldigt svår sövd. Han vill gå upp så tidigt som möjligt och kan kliva upp redan 04.30 om vi har otur. När vi frågar honom säger han att han tycker att det är tråkigt att sova och vill leka istället. I dagsläget sover hans pappa bredvid honom och jag i ett annat rum med vår 9 månades bebis. Även hon sover väldigt dåligt och har svårt att komma till ro på nätterna, även hon vill leka verkar det som. Att tillägga att 3 åringen är oerhört aktiv och sitter ALDRIG still, inte ens när han äter. Vi har provat det mesta förutom att låta dem skrika utan vi finns alltid nära. Vi skulle helt klart behöva få in mer sömn i vår vardag, har du några goda råd eller tips? Två väldigt trötta föräldrar

Louise Hallin, psykoterapeut: Det låter inte som om ni ska arbeta på att förändra barnen men däremot tycker jag att ni ibland kanske ska försöka ett trix att ni ngr nätter på helgen tex så tar en förälder båda barnen på natten så att den andre kan sova. Då kan den andre gå undan på dagen och sova lite en stund.
och kalla in de äldre en helg i månaden och sov ut totalt kanske i deras hem så att ni kommer ikapp.
Slutligen så vet ni redan allt om att man orkar ändlöst mycket mer än man tror.

12:44, 17 February 2016

Anna : Vår tidigare så superstabila nioåring är som förbytt. Vaknar många gånger på natten och är jätteledsen, kan inte sova själv längre och är ledsen mest hela tiden. Hur hanterar vi det? Vi har provat att sova bredvid, ta in en madrass i vårt rum... Vad kan vi göra mer?

Louise Hallin, psykoterapeut: Maximal närhet och acceptans för en skör period som denna ålder verkligen bjuder på. En 9åring kan man också fråga om allt, inte varför det känns som det känns men väl vad han behöver eller önskar sig i bemötande i de olika situationerna. Han vet oftast.

12:46, 17 February 2016

Marie: Hur får vi våran blivande 1åring att somna själv och i spjälsängen? Nu ligger hon emellan oss föräldrar. När vi lyfter över henne till späljsängen så vaknar hon oftast efter mellan 10-30 min o är ledsen.

Louise Hallin, psykoterapeut: Det första som måste ske är att ni föräldrar VERKLIGEN har fattat ett djupt rotat beslut inombords att nu ska det ske.
Utan det beslutet kommer ni inte att lyckas.
Därefter tar man sats och berättar strax innan hur det kommer att vara hädanefter, att nu ska du ligga bredvid men att hon ska sova i fina spjälsängen direkt.
Sen lägger ni ner henne och kom nu ihåg att det är hennes jobb att protestera. Ilska, ledsen arg igen, sorgsen osv.
Ligg kvar och säg lugnande saker och även om hon står upp och det tar lååååång tid så lugnar det sig efter hand. Det kan ta 10-14 dagar för en del envisa starka barn men vanligen ger det sig tidigare. Lös av varandra och ha inte så mkt skuld!

12:52, 17 February 2016

Caroline: Vi har en liten på 1 1/2 år. Första tiden sov hon i sin lilla säng mellan amningarna och sedan hon var ca åtta månader mer och mer bredvid oss. Många vill ha egentid och barnen i egna sängar. De får skrika sig till sömns och blir oroliga. Vi gör som så att vi följer hennes rytm och behov. Fungerar hur bra som helst. Ibland somnar hon direkt i vår säng bredvid oss. Ibland sover hon efter nattning hos oss i sin spjälsäng men oftast vaknar hon på natten och vi tar upp henne på en gång och tar henne intill oss. Hon somnar direkt när hon är nära och verkar hur trygg som helst!! Varför kämpa emot de små när de behöver så mycket närhet. Det är ju lugnare, mysigare och helt ljuvligt. Har läst att vi är de enda däggdjur som lämnar våra barn ensamma i mörkret och att barn behöver sova bredvid oss vuxna tills de är 4-5 år. Det kan jag verkligen förstå. Kämpa inte så mycket utan bara följ och njut av den tiden!! Caroline

13:09, 17 February 2016

Lovis: Hej! Vi har en flicka på snart tre år, och får vårt andra gemensamma barn i mitten på maj. Jag börjar bli lite stressad nu inför hur allt ska funka med sömnen för mig och treåringen när lillen kommer. Som det varit hittills så har treåringen sovit i vår säng, och ibland har hon sovit i egen säng men ändå kommit in till oss under natten. Jag känner att jag kommer bli galen om jag ska bli väckt av TVÅ barn varje natt, samtidigt är jag mån om treåringens sömn så att hon inte blir väckt/störd av att den lilla vaknar och skriker. Hur gör jag för att få henne att sova hela natten i egen säng? Känns som att alla "sovkurer" är anpassade efter bebisar...

Louise Hallin, psykoterapeut: Kanske bäst att vänja henne vid att sova i egen säng ihop med pappa vid insomningen under en period. Efter hand kan hon säkert fortsova utan honom. Däremot får ni räkna med att alla barn vill komma på efternatten när de vaknar av drömmar och behöver bli tröstade.

13:21, 17 February 2016