Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Välj rätt picknickplats för att undvika att bli smittad av bakterier som orsakar magsjuka Bild: Johnér

Så undviker du att smittas av magsjuka i sommar

Viktigt välja rätt picknickplats i det gröna

Det råder semestertider och många av oss ser fram emot härliga grillkvällar och picknickstunder i det gröna. Men med sommarmånaderna kommer också magsjuka som ofta sprids genom just mat. Genom att ta till några enkla knep minskar du risken för att drabbas av tråkiga magsjukor.

Publicerad 2016-06-15 | Vardagspuls

Under sommarmånaderna ökar risken för att drabbas av magsjuka som orsakas av bakterier. Den vanligaste smittvägen är via mat och det rör sig då oftast om de vanligaste livsmedelsburna bakterierna salomonella, campylobacter, ehec och yersinia.

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att över 10 000 personer insjuknade i magsjuka under sommarmånaderna åren 2011 – 2015, skriver Livsmedelsverket.

Undvik hagar där djur betar

Men det är inte bara via mat och vatten som smittan sprids. Under sommarmånaderna är det många som gärna vill klappa lantbruksdjur som också är en vanlig smittokälla. Det är därför viktigt att både barns och vuxnas händer tvättas ordentligt med tvål och vatten både före och efter kontakt med djur.

För er som vill njuta av en härlig picknick i det gröna – välj inte en plats där det finns kogödsel eller hagar där djur brukar beta. Där finns det nämligen smittor som kan föras över från djur till människor, skriver sajten magsjuka.se.

Så undviker du magsjuka - tips inför grillkvällen

Ska du grilla ikväll eller till helgen? Tipsen nedan kan verka självklara men tål ändå att upprepas.

  1. Tvätta händerna innan du börjar laga mat, äter och efter att du hanterat rått kött.
  2. Använd inte samma fat och redskap till den färdiggrillade maten som du använt till rått kött.
  3. Håll olika livsmedel såsom rått kött och mat som inte ska hettas upp separerade från varandra.
  4. Diska skärbrädan och kniven som du använt till köttet innan du skär sallad eller andra grönsaker.
  5. Se till att kyckling, hamburgare och rå korv blir helt genomstekt.
  6. Låt inte maten stå framme länge i värmen.
  7. Var noga med att kyla ner maten snabbt och sedan förvara den kallt.
  8. Skölj alltid grönsakerna noga i rent vatten.

Och till slut om du ska äta rester dagen därpå: kom ihåg att mat som värms upp ska hettas upp ordentligt innan den äts.

Källa: Livsmedelsverket

Trevlig sommar!