Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sommarfrukten som får dig med IBS att gå på toa oftare Bild: Johnér

Sommarfrukten du ska akta dig för om du har IBS

Vattenmelonen får känsliga magar att bubbla

Vattenmelon – god, saftig och rik på vitaminer och mineraler men en riktig bov när det kommer till att ställa till problem för känsliga magar. Vardagspuls dietist Sofia Antonsson förklarar varför vattenmelon är sommarens värsta magfrukt.

Publicerad 2016-06-23 | Senast ändrad 2018-07-03 | Vardagspuls

Har du länge undrat varför din mage börjar bubbla efter att du ätit vattenmelon? Svaret heter sockeralkohol - en molekyl som ingår i FODMAP som är ett samlingsnamn för de jäsningsbara kolhydrater som finns i bland annat fruktos och laktos och som kan orsaka gasbildning hos personer med IBS.

Dessa sockeralkoholer finns naturligt i vattenmelon och i vissa andra frukter och grönsaker men tillsätts också i tuggummi och halstabletter skriver Sofia Antonsson i ett blogginlägg. Inte så konstigt med andra ord att tuggummi kan ha en laxerande effekt på våra magar.

Andra frukter som är dåliga för IBS

Enligt Sofia Antonsson är det absolut värsta för IBS-magar lök och vitlök. Men det finns även andra frukter utöver vattenmelon som kan ställa till problem hos känsliga magar. Äpple och päron är två av dem och när det kommer till grönsaker är rödbetan en riktig fiende eftersom den innehåller ett överskott av fruktos. Banan, apelsin, kiwi och bär däremot funkar bra för IBS-magar.