Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Nathalie Sääf gick ner 25 kilo och blev av med värken i lederna Bild: Privat

Nathalie gick ner 25 kilo och blev av med ledvärken

”Jag blev pigg och fick bättre självförtroende”

För två och ett halvt år sedan bestämde sig Nathalie Sääf för att ta tag i sin hälsa en gång för alla. Hon var trött på att känna sig hängig och osäker och på att tröstäta godis och stora mängder mat. Tack vare en helt ny livsstil har hon nu gått ner 25 kilo och har dessutom blivit av med sin ledvärk.

Publicerad 2016-10-12 | Erika Sjöö

Nathalie Sääf är 26 år och lever tillsammans med sin man och två hundar i en villa i Norrköping. Hon jobbar som personlig assistent och har precis börjat studera till kost- och hälsocoach, ett yrkesval hon gjort i samband med den hälsoresa hon själv gjort de senaste åren.

– För två och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att göra en förändring. Det gick helt enkelt inte att leva som jag gjorde längre. Jag åt för mycket mat och socker, kände mig alltid trött, hade dåligt självförtroende och ont i kroppen. Ja, jag mådde både psykiskt och fysiskt dåligt, säger Nathalie.

Gick ner i vikt och blev piggare

Nathalie som alltid varit en stalltjej bestämde sig för att börja träna någonting annat istället. Hon lade ridhjälmen på hyllan och bytte ut den mot en spinningscykel och crosstrainer.

– Jag började konditionsträna, tre dagar i veckan. I början hade jag blodsmak i munnen efter varje pass men jag höll i och efter ett tag började jag känna av förändringar, säger Nathalie.

Parallellt med träningen lade Nathalie om sin kost. Hon slutade med socker, vitt mjöl och feta såser och började sträva efter att äta så ren mat som möjligt i stället.

– I början var det motigt. Jag tog två steg fram och ett tillbaka men hela tiden i rätt riktning. Tanken på min mans och mitt bröllop fanns hela tiden där och gav mig en spark i baken. Jag märkte att jag blev piggare, fick bättre självförtroende och att jag gick ner i vikt. Som mest vägde jag 85 kilo förut. Nu har jag gått ner 25 kilo, säger Nathalie.

Ledvärken försvann

I samband med att Nathalie gick ner i vikt försvann också den ledvärk hon haft sedan femtonårsåldern.

– Jag vet inte om ledvärken hade att göra med att jag alltid varit en ridtjej, arbetat hårt och förfrusit mig när jag varit ute länge och haft för lite kläder. Vi har artros i släkten men enligt läkarna berodde värken inte på det, säger Nathalie.

Utöver ledvärk upplevde Nathalie även hugg i bröstet. Men också de försvann i samband med viktnedgången.

– Man blir väldigt rädd när det hugger till. Kanske var det kopplat till allt socker jag åt. Jag kände ofta att hjärtat rusade när jag ätit för mycket godis. Det är skönt att inte vara beroende av socker längre. Jag saknar inte sockret, säger Nathalie.

Sätter inte upp några förbud

Nathalie ser på sig själv som en före detta matmissbrukare. Så länge hon kan minnas har hon alltid varit förtjust i mat

– Det folk inte såg att jag åt det räknades inte. Jag åt som en häst och fick ångest och dåligt samvete efteråt. Det är så skönt att vara ur den där onda spiralen nu, säger Nathalie.

Visst händer det att Nathalie unnar sig något extra gott ibland men hon känner sällan sug efter det.

– Vill jag äta den där bullen så gör jag det men i dagsläget vill jag inte. Det känns inte jobbigt för jag vet ju så väl hur jag mår när tryckt i mig den. När jag bakar något blir det för det mesta något nyttigt. Det finns ju så många recept, säger Nathalie.

Ofrivillig barnlöshet

Nathalie har varit tillsammans med sin man i fem och ett halvt år. För ett par år sedan fick de reda på att de inte kan få barn.

– Vi är drabbade av ofrivillig barnlöshet. I början var jag och min man tysta om det. Vi trodde att vi var ensamma om det men nu vet vi att det inte är så. När det gäller barnlösheten har träningen fungerat som terapi för mig. Jag prioriterar mig själv lite mer nu och jag mår bra. Utan träningen skulle jag kanske bara sitta hemma och äta, säger Nathalie.

Ofrivillig barnlöshet drabbar många – men hjälp finns att få

Nathalie Sääf

Ålder: 26 år.

Bor: Norrköping.

Gör: Studerar till kost-och hälsocoach.

Mål: Starta eget företag som hälsoinspiratör för att hjälpa människor att till en bättre hälsa. Brinner särskilt för barn och ungdomar.

Träningsmål: Inom den närmsta tiden utbilda mig till spinninginstruktör och cykla Tjejvättern nästa sommar. Fortsätta styrekträna eftersom jag känner mig både psykiskt och fysiskt stark av det.

Bloggar på nathalieslivsstil.blogg.se

Instagram nathaliesaaf