Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

sex friskvård hillevi wahl Bild: Mostphotos

”Sex och glass är inte friskvård!”

Hillevi Wahl tycker till om hälsa på jobbet

Friskvårdssatsningarna på arbetsplatser runt om i landet blir allt mer kreativa, men fungerar de? Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl berättar om en kompis som lurade systemet – och satte stegräknaren på hunden.

Publicerad 2017-03-21 | Hillevi Wahl

Jag har en kompis, vi kan kalla henne Anna. Annas chef införde friskvårdspoäng på kontoret. De som jobbade där fick poäng för hur många steg de gick på en månad. Det var visserligen frivilligt, men det blev sådant himla grupptryck så alla blev tvungna att vara med.

”Då satte jag stegräknaren på hunden”, säger Anna. ”Och jag vann månadens tävling!”

Hon skrattar högt när hon säger det. Men när jag frågar runt hör jag att många har gjort liknande grejer. Någon har stoppat in stegräknaren i en socka och lagt den i torktumlaren. Andra har bara suttit och skakat på den framför tv:n.

Sådär blir det lätt när inte hjärtat är med. Friskvård låter bra, men vad är det, ens?

Sex timmar – eller sextimmar?

I en debattartikel lanserade kommunalrådet Per-Erik Muskos i Övertorneå friskvårdsförslaget att invånarna skulle få ha sex på betald arbetstid. Jag tror han blandade ihop det där med sex timmars arbetsdag och sextimmar på en arbetsdag.

Per-Erik hade någon idé om att det skulle gynna barnafödandet, men med tanke på att kvinnorna däruppe tvingas föda i bilen, så känns det inte som ett särskilt genomtänkt förslag.

Andra företag har tänkt mer. Som kommunikationsbyrån Panang i Falun. Genom att stå upp och arbeta, gå promenader på lunchen och cykla till jobbet samlade de anställda poäng som kunde växlas mot lediga dagar. Men alla rörde sig redan ganska mycket. Problemet fanns snarare med psykisk ohälsa och stress.

”Därför provade vi att byta namn på friskvårdstimmen till livsvårdstimme”, säger vd Jonas Grenfeldt. Livsvård kan, enligt honom, vara allt från psykolog- eller konsertbesök till att bara hämta sitt barn tidigare och ta en glass i solen.

Det låter sympatiskt. Men varför måste det regleras och skrivas upp på tidsrapporter? Kan vi inte bara ha flexiblare jobb, rent generellt? Kan vi inte ta ansvar kring det där med glassätande, sex och trevliga konsertbesök själva? Behöver vi verkligen ett okej från chefen varje gång vi hånglar loss eller äter en storstrut?

Knepigt att vara människa

Jag tror att hemligheten bakom företagsvård och friskvård handlar om att vi genuint bryr oss om varandra och fattar att det är rätt knepigt att vara människa.

”Jag tycker inte alls att det är konstigt att så många mår dåligt i dag. Snarare kan jag tycka att det är märkligt att så många mår så himla bra, när det är så svårt att vara människa”, säger Mia Törnblom.

Att bli sedd och vara behövd och kunna ge varandra komplimanger och skratta tillsammans åt våra allmänna tillkortakommanden – det tror jag är verklig friskvård. Om vi sedan kan umgås genom att röra på oss kommer vi att må ännu bättre. Men även där har vi ett eget ansvar.

Utan eget ansvar kommer människor för alltid att sätta stegräknaren på hunden.

Tips! Lyssna på Hillevi Wahl podd om arbete och ledarskap (extern länk)