Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vinäger är nyttigt på alla sätt och vis Bild: Press, Pixabay

Njut av vinäger och alla dess goda hälsoeffekter

"Balsamvinäger kan fungera bakteriedödande"

Sommarsallader och vinäger hör ihop. Eller hur? Men nästa gång du ringlar vinäger över din goda sallad kan du också tänka på att vinägern faktiskt är nyttig på alla sätt och vis. Dietisten Sofia Antonsson ger dig 5 goda skäl till att äta vinäger.

Publicerad 2016-07-12 | Senast ändrad 2018-08-13 | Vardagspuls

– Det är väldig tinne med syrad mat just nu. Vinägern kan fungera som en del av en nyttig kost. Du kan ha den i din sallad, i din gryta, i köttfärssåsen för att ge den en lite syrligare smak och i din grillmarinad för att få fram smakerna i köttet bättre. Det man ska komma ihåg är att använda en sort som inte är förtjockad och innehåller allt för mycket socker, säger dietisten Sofia Antonsson.

5 goda skäl till att äta vinäger

  1. Vinäger ökar insulinkänsligheten i kroppen. Det innebär att om du tillsätter din mat med en skvätt vinäger så får maten inte samma blodsockerförhöjande effekt. Det är positivt för alla människor men framförallt för personer med diabetes. 1-2 teskedar vinäger per person räcker alldeles lagom.
  2. Genom att byta ut olja mot vinäger så får du ett kalorismartare alternativ.
  3. Vinäger hjälper till att stimulera saltsyremängden i magen vilket har positiva effekter på matsmältningen eftersom den blir bättre. Många har för lite saltsyra i magen. Utöver vinäger kan andra sura livsmedel som till exempel citron och ruccola ha samma effekt.
  4. Vinäger innehåller antioxidanter som hjälper till att minska den oxidativa stressen som hänger samman med cellernas åldrande.
  5. Studier pekar på att vinäger är bakteriedödande eftersom surheten minskar pH på till exempel slemhinnor. Att dricka en skvätt balsamvinäger vid halsinfektion skulle med andra ord kunna hjälpa till att få infektionen att gå över fortare.

Psst! Precis som med så mycket annat är det viktigt att komma ihåg att ”lagom är bäst”. Vinäger ska aldrig användas som ett substitut till din vanliga kost eller drickas i stora mängder.

SPONSRAT INNEHÅLL

Fransk bondsallad med kyckling och balsamvinäger

Enkel ljummen bönsallad med vinäger

Sallad med rödbetor, äpple och dill