Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Essena O’Neill modell instagram ideal Bild: Från Essena O’Neills Instagramkonto

Avslöjade sanningen bakom de ”perfekta” Instagrambilderna

”Tog över 100 bilder för att magen skulle se bra”

Hon la över 50 timmar i veckan på att få sitt liv att se så perfekt ut som möjligt på sitt Instagramkonto: ”Jag var miserabel och arg” skriver modellen Essena O’Neill som till slut fick nog. Nu avslöjar hon vad som egentligen ligger bakom sina bilder och har avslutat sitt konto: ”Det är inte äkta”.

Publicerad 2015-11-04 | Vardagspuls

Med nära 700 000 följare på fotoappen Instagram gick det till slut överstyr för den 18-åriga australiensiska modellen Essena O’Neill.
“Utan att inse det så tillbringade jag största delen av mitt tonårsliv med att vara beroende av sociala medier, social acceptans, status och mitt utseende” skrev hon i en post i slutet av oktober.

”Det är inte äkta”

Till slut tröttnade hon på de sjuka idealen där inget annat än den perfekta ytan visades upp för följarna. Och nu avslöjar hon sanningen bakom de till synes perfekta bilderna. “Sociala medier, framför allt så som jag använde dem, är inte äkta” skrev hon och avslöjade bland annat vad som låg bakom den platta magen på en strandbild: ”Jag hade knappt ätit den dagen och tog över hundra bilder i olika poser för att magen skulle se bra ut”. På en annan bild hade hon mejkat över alla finnar och skavanker i ansiktet och på en tredje avslöjar hon att hon fick betalt för att ha på sig en klänning och posta den på Instagram: ”Var uppmärksam med vad människor visar upp och fråga dig själv vad deras intention med bilden egentligen är”.

Stängt ner sitt konto

Först ändrade hon namnet på sitt Instagram-konto till “Social Media Is Not Real Life” men sen stängde hon till slut helt ner sitt konto skriver The Guardian.  Istället har hon nu lanserat webbsidan Let´s be game changers.

Tyck till på Facebook och dela gärna med dig av din verkliga vardag på Instagram och fira ärligheten – använd hashtag #vardagspuls 

”Tog över 100 bilder för att magen skulle se bra ut”Modellen tröttande på de sjuka idealen i sociala medier, nu stänger...

Posted by Vardagspuls on Wednesday, November 4, 2015