Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

tamponger Bild: Vardagspuls

Nu får skolungdomarna gratis mensskydd

Skolledningen ger efter

Varför ska det kosta mer att vara kvinna? Det frågade sig några elever på Katedralskolan i Lund. Och efter idogt arbete för att få gratis mensskydd i skolan har nu rektorn gett med sig.
– För många tjejer är det här en trygghet som betyder mycket. Många tycker att just risken att blöda igenom är jättejobbig, säger en av tjejerna bakom initiativet till SVT Nyheter Skåne

Publicerad 2016-04-25 | Vardagspuls

Att få gratis mensskydd borde vara en självklarhet tycker många. Som Vardagspuls tidigare skrivit om manifesterade några skolungdomar i Malmö förra året för att få gratis mensskydd. En av initiativtagarna bakom skolprojektet Mens ska inte kosta, Alice Xiang, sa till tidningen Metro att skolor delar ut gratis kondomer för att det är ett tabubelagt ämne. Då borde det vara samma sak med mensen som kan kosta kvinnor tiotusentals kronor under en hel livsstid.

Skåp beställda

Även på Katedralskolan i Lund har Feministgruppen på skolan gått samman för att få gratis skydd på skoltoaletterna. Och nu, efter flera avslag, har de fått gehör, uppger SVT Nyheter Skåne. Skåp med mensskydd har nu beställts och är tänkta att sättas upp så snart det är möjligt uppger tv-kanalen. En seger i sig tycker Feministgruppen som inte vill att tjejerna i skolan ska behöva gå runt och oroa sig när de har mens.
– För många tjejer är det här en trygghet som betyder mycket. Många tycker att just risken att blöda igenom är jättejobbig, säger en av gruppmedlemmarna, Sanna Warnemyr, till SVT.

Ett steg i rätt riktning alltså, men hon poängterar att det fortfarande finns mycket kvar att göra.
– Hos skolsyster kan man be att få en binda, men vill man ha en kondom så står det en stor skål framme. Visst är det bra att det finns kondomer, men sex är ju trots att något man väljer att ha. Mensen kan man inte välja.

Snabbfrågan
Borde staten bekosta mensskydd?
0%
0%
0%
0%