Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Ta cykeln till jobbet och tjäna tiotusentals kronor Bild: Pixabay, press.

Ställ bilen, ta cykeln – och tjäna tiotusentals kronor!

”Jag får två träningspass om dagen helt gratis”

Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl ringde upp sin vän Anders som valt att skippa bilen nästan helt och ta cykeln istället. Här berättar han om alla fördelar med att ta cykeln.

Publicerad 2016-11-02 | Hillevi Wahl

Allt fler i min bekantskapskrets säljer bilen och börjar cykla i stället. Och tjänar därmed någonstans mellan 30 000 kronor och 50 000 kronor per år! Dessutom får de gratis motion, bidrar till en bättre miljö och slipper trängas i överfulla bussar eller sitta i bilköer. Men funkar det verkligen om man har barn och husdjur och ska veckohandla? Jag tog ett snack med min kompis Andreas som just nu är utan bil. Familjen består av Andreas, 46, Tina, 43 och tvillingarna Maria och Alexander som är 17. Plus tre katter.

Hej Andreas. Jag ser på bild att du kånkar hem maten i en stor militärryggsäck ibland. Varför tar du inte bilen?

– Jag har precis bytt jobb och blev då av med min tjänstebil. I dagsläget inväntar vi vår nya bil men under tiden får vi handla med rygga. Skall det storhandlas går jag och frugan med varsin ryggsäck. De är på 35 och 45 liter och det är skrämmande vad mycket som egentligen får plats i en välpackad ryggsäck.

Men du hade ju kunnat beställa hem maten, till dörren.

– Haha. Det funkar inte för min grekiska fru. Hon handlar på känn och kan skapa en sjurättersmeny på en burk krossade tomater, lite pasta och en palsternacka, typ. Som jag förstår det så tar du hellre cykeln än bilen till jobbet.

Varför?

– Det är euforiskt härligt att cykla! Jag cyklar hellre än tar bilen, tunnelbana eller bil till jobbet eftersom jag anser att det är mitt bidrag till miljön. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Dessutom förstår jag inte hur man kan sitta i dessa dödstråkiga köer dag ut och dag in och pumpa ut enorma mängder avgaser.

– En ekonomisk fördel är att jag tjänar in busskortet varje månad, vilket i sin tur kan ge semestrarna en liten extra guldkant.

– En kul fördel är också att jag får två träningspass om dagen (över 400 träningspass per år) helt gratis, för till jobbet måste jag ändå!

Hur mycket tjänar ni på att ställa bilen?

– Snabbt räknat är det runt 32 000:-/år för oss då jag bara har någon mil till jobbet. Det som skall räknas in är: körsträcka, besiktning, försäkring och p-plats. Jag har inte räknat med bilservice då efter något år de kan kosta mer än att faktiskt köra bilen.

Skulle ni kunna sälja bilen helt?

– Nej, vi kan aldrig helt avstå från bil eftersom vi är frekventa IKEA- och Bygg-Olle- kunder. Dessutom har vi släktingar och vänner som bor för utspritt i Stor-Stockholm med omnejd.

10 anledningar till att ta trappan istället för hissen

Vad har förvånat dig mest med bytet från bil till cykel?

– Att det märkligt nog nästan aldrig finns någon mjölk hemma. Vilket är konstigt eftersom jag dricker en skvätt mjölk till mitt morgonkaffe och bär hem 4-5 liter i veckan. Ägg är nu också en bristvara eftersom ingen vågar gå hem med dem, på grund av risken för äggröra i hela ryggsäcken.

Har barnen protesterat?

– Att de har! Ingen saknar något så som när det inte finns kvar. Fast det kan ha lite att göra med att de är i full färd med att skaffa körkort. Vad har ni för råd till de som är sugna på att sälja bilen och börja cykla i stället?

– Tänk på att ha cykellampa, reflexer, hjälm och handskar. Livsviktigt.

– I övrigt är det bara att tuta och köra. Att sälja bilen är en vinst för miljön, ger gratis träning, mindre köer och det går att beställa hem mat. Jag har vänner som har sålt bilen och lever idag i närförorter och åker kommunalt överallt. De nyttjar tiden på kommunala transportmedel med att läsa böcker, sociala sajter eller Candy Crush.

Hillevi Wahl: 10 sätt att få ditt barn att läsa mer

En extra semesterresa i stället för bilköer? Andreas, Tina och deras barn Maria och Alexander ställer gärna bilen. Foto: Privat