Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sovande sjukt barn Bild: Johnér

Överlevnadsguide – så klarar du av vabruari

Tipsen som håller dig frisk – och igång när du vabbar

Vabruari är här – igen! Det betyder för väldigt många att man drabbas av snoriga näsor, ömma halsar och – i värsta fall – magsjuka. Vi har satt ihop en överlevnadsguide hur du håller dig frisk och vad du ska göra om olyckan är framme!.

Publicerad 2017-02-13 | Senast ändrad 2018-02-01 | Vardagspuls

Att alltid vara frisk som en nötkärna är i stort sett omöjligt. Någon magisk formel för att hålla sig frisk i vabruari (snabb förklaring av vad det är reds. anm.) finns alltså inte – men vi har satt ihop en checklista över vad du kan göra för att undvika att förkylningarna går runt, runt i familjen.

Så kan du försöka stoppa sjukdomarna

 1. Tvätta händerna! Kan verka självklart, men bättre att tvätta en gång för mycket! Var speciellt noggrann efter toalettbesök och innan måltider. Använd både handsprit (skyddar mot förkylning) och tvål (skyddar mot magsjuka).
 2. Använd engångsnäsdukar! Använd näsduken en gång och släng den sedan.
 3. Tvätta leksakerna! Gosedjur och snuttefilt kan åka i maskinen när sjuka barn blivit friska och plastleksakerna kan diskas för hand eller i maskin.
 4. Nys och hosta i armvecket! Eftersom du tar i allt med händerna så hindrar du sjukdomar från att spridas om du använder armvecket istället för händerna när du nyser eller hostar. 
 5. Stanna hemma! Det är viktigt att försöka undvika att smitta andra. Om barnen är magsjuka ska de vara hemma två dagar efter sista kräkning eller diarré. Så länge man har feber ska man stanna hemma, så en feberfri dag kan vara en bra idé.
 6. Var utomhus! Frisk luft boostar immunförsvaret och sjukdomar sprids inte lika lätt om man är ute mycket.
 7. Ät massor av frukt och grönt! Hjälp immunförsvaret på traven genom att ladda upp med livsviktiga vitaminer och mineraler.

Håll igång även när du vabbar

Om olyckan ändå är framme och du är hemma med sjuka barn så kan man passa på att göra det bästa av tiden. Här kommer några tips på vad du kan göra med – eller utan – barn.

 1. Kör ett träningspass! När barnen sover eller ligger och tittar på film kan du passa på att träna lite. Kolla in Leilas träningspass som du enkelt gör hemma – allt du behöver är en kudde.
 2. Träna med barnen! Om barnen är pigga och rastlösa kan det vara spännande och roligt att träna tillsammans. Såklart ska barnen vara helt friska för att träna, men kan vara en perfekt sysselsättning de extra dagarna man är hemma efter magsjuka.
 3. Hemmaspa! Också perfekt att göra medan barnen sover eller om du är hemma och snorar själv. Här är några tips på spabehandlingar du kan göra med det du har hemma.