Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sophie Kay före och efter bilder Bild: http://thisblogissophiesblog.tumblr.com

”Det skiljer bara 3 minuter mellan bilderna”

Så lätt är det att lura ögat

De där före- och efter-bilderna du ser på Instagram kan vara rena bluffen.
Det bevisade personliga tränaren Sophie Kay med två bilder.

Publicerad 2015-06-18 | Senast ändrad 2016-09-23 | Vardagspuls

Olika bantningsföretag lockar med före- och efter-bilder på bland annat Instagram. Men tro inte på allt du ser. London-baserade privata tränaren Sophie Kay, 27, visade med ett enkelt grepp på sin Tumblr-sida hur lätt det är att lura ögat.

Det skiljer 3 minuter mellan fotograferingstillfällena för den första och den andra bilden. Sophie Kay skriver:

”Allt jag gjorde var att släcka taklampan, byta till underkläder med bättre passform och vrida min kropp lite åt sidan för att få till min bästa vinkel, spänna musklerna och, så klart, lägga till ett filter. Så lägg inte för stor vikt vid före- och efter-bilderna du ser.”

Hon passar även på att slå ner på hela hajpen runt tvättbrädemagar. 

”Att ha ett sexpack innebär bara att din fettprocent är så låg att man kan se dina magmuskler. Och formen på dina magmuskler är i högsta grad ärftlig, vissa kan få ett sexpack, andra kan det inte. Att få det där sexpacket skulle för den största majoriteten innebära att man måste sluta leva ett normalt liv och räkna varje kalori. Och tjejer, att ha en så låg fettprocent kan innebära att din mens stannar upp. Det kan inte vara bra för dig...”