Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Rätt tarmflora kan förebygga psykisk ohälsa som till exempel depression Bild: Johnér

Rätt tarmflora kan skydda mot depression

Förebygg psykisk ohälsa med prebiotisk mat

Ny forskning visar att vi kan förebygga psykisk ohälsa genom att äta mat som gynnar våra tarmbakterier. Men vad ska man egentligen äta? Vardagspuls dietist Jeanette Steijer reder ut.

Publicerad 2017-02-13 | Senast ändrad 2018-02-08 | Jeanette Steijer

Sambandet mellan mat, våra tarmbakterier och olika sjukdomar är stort, något som uppmärksammas i en artikelserie i Svenska Dagbladet just nu. Vi vet redan att fel och för mycket mat kan göra oss feta och sjuka men att maten påverkar vår psykiska hälsa är ett ganska nytt forskningsområde. Kanske kan man med denna kunskap i framtiden förebygga många fler sjukdomar? Det vore ju bättre än att att endast kunna erbjuda behandling när sjukdomen uppstår.

De senaste åren har forskning om våra tarmbakterier ökat. Det är väl också på tiden när dessa, om än små, men många invånare i vår kropp tydligen spelar en så stor roll i vår hälsa.

Tarmbakterier mot depression och ångest

Vi har fler bakterier i magen än det finns celler i kroppen och tillsammans väger de ca 1,5 kilo – ungefär lika mycket som hjärnan.

– Vi är väldigt snobbiga när det gäller hjärnan och hur komplicerad den är, säger forskaren John Cryan från universitet i Cork till Svenska Dagbladet och liknar relationen hjärna och mage med serien Downton Abbey.

– Två grupper lever tillsammans men de där uppe försöker helt ignorera de andra. Ändå är det i källaren all action sker.

John Cryan tror att inom fem år så kommer vi att veta så mycket om kopplingen mellan våra tarmbakterier och psyket att vi kan börja använda dessa kunskaper till att behandla ångest, depression och även andra diagnoser.

Prebiotisk mat

Men vilken mat ska man då äta för att förebygga psykisk ohälsa? Enligt forskaren John Cryan handlar det om att äta varierat, både vad gäller grönsaker, fibrer och fermenterad mat, till exempel surkål, kefir, kimchi, som är gynnsamma för tarmbakterierna. Man brukar tala om prebiotisk mat.

Prova gärna syrade grönsaker, kryddiga grönsaker i en sallad. De innehåller särskilt bra bakterier som är bra för din tarmflora!

Därför ska du alltid ha en stor sallad i kylskåpet

Må gott!

Källa: Svenska Dagbladet

RECEPTEN PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA

 

Kimchi

Gör din egen kimchi så här

Laxbowl med kimchiyoghurt

Njut av en bowl maxad med bra fetter – gör så här