Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Familj i kök lagar mat tillsammans Bild: Mostphotos

Så byter du ut sommarens godsaker till nyttigare alternativ

Jeanette Steijer om att hitta tillbaka till vardagliga rutiner

Så här efter semestertider kan det vara lite svårt att hitta tillbaka till gamla rutiner när det gäller kosthållning. Vardagspuls dietist Jeanette Steijer hjälper dig att byta ut sommarens godsaker till bättre alternativ.

Publicerad 2017-08-24 | Jeanette Steijer

Jag hör många som säger att de tycker att det ska bli lite skönt att komma tillbaka till vardagen och rutinerna efter semestern. Tur är väl det tänker jag: att man tycker att ens vardag känns bra och att man trivs med den. Vardagen är ju det som våra liv består av mest och precis som med maten så är det bra att det som vi gör 90 procent av tiden fungerar!

På semestern blir det lätt mycket av allt och vi unnar oss – precis som det ska vara. Nu är vardagen här igen och det är dags att lägga det mesta av unnandet på hyllan och fokusera på bra mat som ger oss näring och mättnad men så klart är god ändå. Så här byter du ut sommarens godsaker till bättre alternativ. 

Från korv till kyckling

Har det blivit mycket grillat i sommar med korv, hamburgare och karré på grillen? Då är det dags att byta ut mot magrare och renare proteiner som fisk, kyckling eller ägg. Även vegetariska alternativ som quorn, böner och linser är superbra livsmedel att använda till grytor, pastasåsen eller woken.

Från feta såser till fräsch salsa

Lätt hänt att det blir både feta såser, dippar och röror hela sommaren. Då kan du prova nya fräscha smaker genom att göra en salsa eller grönsaksbaserad sås istället. Det blir mindre kalorier med grönsaker och frukt som bas i din sås och samtidigt mer näring.

Från lätta sallader till grönsaker med tyngd

En fräsch sommarsallad med späda grönsaker är ju härligt men nu behövs sallader och grönsaker som ger mer mättnad för pengarna. Höstens och vinterns grönsaker som olika kålsorter, pumpa och rotfrukter ger matiga grönsaksrätter med mycket näring och bra fibrer.

Från animaliskt till vegetabiliskt

Eller varför inte laga helt vegetariska rätter? Vi vet med säkerhet att de flesta av oss borde äta mer grönsaker och mindre kött och att även miljön skulle må bra av att vi la om till mer vegetabilier. Fler och fler väljer att äta vegetariskt om inte hela tiden så ändå vissa måltider och urvalet av livsmedel och rätter och har ökat både i affären och på restaurangerna.