Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Åksjuka på familjesemestern är ingen hit men det finns saker du kan göra för att förebygga illamående Bild: Mostphotos

Så förebygger du åksjuka

Låt inte illamåendet styra bilsemestern

Du ska på semester, familjen är samlad i bilen och så kommer den: åksjukan. När illamåendet väl har satt igång kan det vara svårt att stoppa men det finns saker du kan göra för att förebygga den träliga åksjukan.

Publicerad 2017-06-12 | Vardagspuls

Ni har inte hunnit köra många mil förrän någon i familjen börjar känna sig åksjuk. Ett första tecken på att någonting är fel brukar vara att du känner dig trött, blir blek och börjar gäspa. Efter det kommer ofta illamåendet och följt av det, kräkningarna. Illamåendet beror helt enkelt på att du är känslig för rörelseförändringar.

Gör så här för att förebygga åksjuka

Barn är de som oftast drabbas av åksjuka men även vuxna kan få en släng av det mycket besvärliga tillståndet. Du som vet med dig att du brukar bli åksjuk har säkert koll på att det finns receptfria läkemedel och plåster som du kan ta en stund innan resans gång men om illamåendet kommer mer sällan är det inte säkert att du har det i åtanke. Ett tips för dig som åker buss är att sätta dig långt fram.

Det finns saker du själv kan göra för att förebygga/lindra åksjuka, skriver Vårdguiden och doktorn.com.

 • Se till att vara utvilad innan ni ger er av på er bilsemester.
 • Undvik stora måltider precis innan och efter resan.
 • Satsa på att äta lite oftare och mindre portioner under resans gång.
 • Böcker och tidningar är underbar underhållning men inte på bilsemestern. Fäst istället blicken på vägen eller vid horisonten.
 • Åk i färdriktningen.
 • Undvik vätskedrivande drycker som öl, kaffe och alkohol.

När illamåendet väl har satt igång

 • På apoteket finns speciella påsar som är avsedda för åksjukeproblem. Påsen passar både barn och vuxna och läcker inte.
 • Om möjligt: stanna, kliv ur bilen och andas frisk luft. Små pauser kan lindra åksjukan.
 • Illamåendet kan minska om du ligger ner, slappnar av och blundar. Det blir oftast bättre om du sover. Då blir balansorganen mindre känsliga och du påverkas inte lika mycket av rörelseförändringar.

Om receptfria läkemedel inte hjälper har du med svår åksjuka möjlighet att få hjälpa med starkare tabletter hos din vårdcentral.