Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Under höstens säsong av Vardagspuls får vi följa familjen Vahlberg som behöver förändra livsstilen. De får hjälp av dietisten Sofia Antonsson och PT:n Leila Söderholm.

Så går det för vår hälsofamilj i Mjölby

Resan mot en hälsosammare vardag

Under hösten har familjen Vahlberg fått hjälp med sin kost och träning av dietisten Sofia Antonsson och personliga tränaren Leila Söderholm.

Publicerad 2015-11-06 | Vardagspuls

Vår hälsofamilj bor i Mjölby och består av mamma Caroline, pappa Jocke och barnen Saga, Johanna och Evelina. Samt hundarna Tindra och Harry och katterna Fridolf och Tusse. Dietisten Sofia Antonsson har hjälpt familjen med kosthållningen.

 

Och PT:n Leila Söderholm har hjälpt familjen med motion och rörelse:

 

Hur mår ni idag Caroline?
– Den största skillnaden för mig är det med min mage, jag hade jättestora besvär innan och nu känner jag inte av något - det är som dag och natt egentligen. Så mycket problem som jag hade innan, det påverkade mig oerhört mycket innan i vardagen med välmående och oron kring det. Överlag så lagar vi mer mat från grunden, tidigare tog vi till snabbalternativ. Man märkte skillnad redan efter tre veckor, framförallt jocke, han märker det oerhört mycket.

Hur planerar och tänker ni kring måltiderna nu jämfört med i augusti?
– Det är som sagt stor skillnad, förut så planerade vi inte alls. Nu sitter vi ner och planerar recept, ha fått in mer grönsaker i måltiderna och lagar mat nästan alltid.

Hur sammansvetsade är ni i projektet?
– Jag tycker att vi är i det här tillsammans. Träningen kör vi på tillsammans. Men sen det här med kosten så har vi ju olika inriktningar och så, så då får man hitta sin egen grej. Och Jocke har ju gått ner i vikt fast det behövde han ju inte göra, det kan man tycka är lite orättvist när en annan har problem med det. Men han har börjat dricka proteinpulver för att undvika det, och det är ju bra. Men vi kämpar på tillsammans på varsitt håll, och behöver hjälpa varandra för att lyckas tror jag.

Vad har ni kvar att lära er på resan mot en hälsosammare vardag?
– Att hålla uppe motivationen. Egentligen så vet man ju verktygen nu och jag gillar verkligen träningsprogrammen som man kan göra hemma. Det är så himla bra att man har fått in det i vardagen och i hemmet på ett enkelt sätt. Och även med kosten har vi lärt oss en del, men det jag vill lära mig är hur man håller uppe motivationen, och hålla i förändringen och inte tappa sugen. Jag hoppas att träningen och kosten inte blir slentrian eller tråkig.

Finns det några fallgropar?
– Det finns många, det är lite det här att jag tänker att jag har dålig karaktär, när man blir bortbjuden och ska tacka nej till efterrätt eller så. Men jag har blivit bättre med tänket kring det jämfört med förr då jag kanske bara ätit på. Nu tänker jag efter innan istället - men jag skulle säga att det är frestelser som är en svår fallgrop att hantera. För sagas del med. Hon har fått höra från skolsyster att hon var överviktig, det är så lätt att det handlar om hur man ser ut. Det behöver jag också kämpa med, för det handlar ju egentligen om att bli hälsosam i ett långsiktigt perspektiv. Det är en annan fallgrop, att inte stirra sig blind på siffrorna.

Hur hanterar ni sista tiden innan finalen?
– Igår jag jag pratade med Sofia Antonsson så sa vi det, att vi ska lägga i en extra växel och köra och ge järnet den sista månaden. Det blir tufft men det ska gå.