Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

bär superbär Bild: Johnér Bildbyrå

Så hälsosamma är de trendiga superbären

Minska risken för cancer, få bättre syn och håll dig frisk. Här är superbären som ger dig superkrafter. Det är först och främst antioxidanterna i bären som lite lättsamt påstås ge hälsosamma superkrafter. Tack vare de sägs vi få ett utökat skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, många cancerformer och för tidigt åldrande bland annat. 

Publicerad 2015-04-20 | Vardagspuls

Gojibär

Bäret som startade bärhajpen och som sägs motverka cancer och förebygga grå starr. Gojibäret innehåller mer vitamin C än apelsiner, mer betakaroten än morötter och mer järn än spenat. 
Gojibär är kanske inte syltbäret nummer ett utan snarare ett bär du har i müsli eller bakning.
Gojibär kallas enligt en legend för "happy berry". I en liten by i Kina låg ett tempel där människorna var vid extra gott mod. Besökarna till templet drack från en templets källa som låg precis bredvid gojibuskarna. Bären trillade så sakteliga ned i vattnet och gjorde det sött och överförde sin näring till källan och därför tror man att de som drack ur källan regelbundet blev extra ”happy”.

Blåbär

Det svenska superbäret som är bra på många olika sätt. De flesta som är uppvuxna i Sverige har förmodligen redan en relation till blåbäret, men det finns faktiskt runt 450 olika sorters blåbär runt om i världen. Just nu utgör de en viktig och lättillgänglig del av trenden kring superbär och extra super är våra svenska blåbär fulla med smak och näring, så som vitamin C och K, och viktiga fibrer. Blåbär ska också vara bra mot demens och kunna förhindra urinvägsinfektion.

Mullbär

Det finns flera olika färger på mullbär: vita, rosa, röda och svarta i lite olika skalor. I stort sett hela trädet som mullbäret växer på är användbart ur hälsosynpunkt . Bären är populära att äta torkade. Mullbär är rika på C-vitamin men även järn. Ät som de är, eller varför inte göra en god smoothie på dem?


Allåkerbär

Det här är en korsning mellan alaskahallon och åkerbär och ses ofta som marktäckare i trädgårdarna. Extra bra att odla i norr delen av landet.

Bären är röda och riktigt goda. Vi äter dem som de är men de passar även bra till saft eller sylt. 

Rabarber

Skördar du rabarber själv ska du rycka upp dem försiktigt och inte skära av dem, då förhindrar du röta. Rabarber är inte ett bär, utan en grönsak. Alla rabarbersorter innehåller oxalsyra, som finns framförallt i bladen som inte används så ofta till mat. Syrahalten blir högre på sensommaren. Är du lite orolig är det bättre att skörda på försommaren.