Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

sluta röka Bild: Johnér Bildbyrå, Vardagspuls

"Det har varit tufft"

Så har det gått för Sluta röka-Niclas

För fem veckor sedan medverkade Niclas Krigsman i Vardagspuls för att lyckas med sitt mål: att fimpa cigaretterna en gång för alla.
Vi ringde upp honom för att kolla hur det har gått.

Publicerad 2015-05-21 | Vardagspuls

Eventmakaren och innovatören Niclas Krigsman har varit storrökare i många år, en ovana som han försökt bryta med flera gånger. Men varje försök har slutat med att han plockat upp cigaretterna igen. Nu var det dags för rejäla åtgärder. När Vardagspuls efterlyste en rökare som ville sluta och berätta om det i programmet så hörde han av sig.
– På det här sättet skulle alla få veta att jag vill sluta, och då blir det ju svårare att börja igen, sa han då.
Fem veckor har passerat.
Vi ringde upp Niclas Krigsman för att höra hur det har gått.

Okej, Niclas, berätta nu – har du lyckats hålla dig borta från cigarretterna?

– Ja! Det har jag faktiskt! Jag har varit rökfri i fem veckor nu. Men det har varit tufft och jobbigt. I början var jag väldigt rastlös, det är ju en rent fysisk grej också, det där att ha något att hålla i. Men jag bestämde mig helt enkelt. Och eftersom jag avskyr att ha förbud i mitt liv, så har jag tre oöppnade cigarettpaket hemma. De finns där – men jag rör dem inte, för att jag väljer det. Då blir det på något sätt enklare.

Vad fick du för reaktioner när du medverkade i programmet?

– Väldigt positiva. Folk tycker att det är jättebra och ett superkul sätt att göra det på. Så jag känner stort stöd. Jag skrev ut det på Facebook också, så att verkligen alla i min omgivning vet.

Har du använt några hjälpmedel mot röksuget?

– Ja, både nikotintuggummi och nikotinspray. Och så använder jag tre olika sorters nikotinfritt snus, även om mina barn tycker att det ser töntigt ut (skratt).

Märker du någon skillnad i kroppen?

– Jag hade bra kondition även när jag rökte eftersom jag tränar mycket, men jag märkte att jag var i väldigt fin form nu när jag var uppe och åkte skidor. Kanske har det påverkat. Men jag tycker också att jag har fått finare färg i hyn, att jag ser lite piggare ut.

Till alla de som är på väg att göra som du och dumpa cigaretterna, vad har du för tips?

– Ge bara fan i att röka, man måste bestämma sig. Och berätta för precis alla. Säg att du inte längre vill vara en ofräsch rökare som luktar illa. Och vännerna kan gärna få skälla lite på en om man ger upp.