Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

mellanlandning hälsosamma val Bild: Johnér Bildbyrå

Så fixar du långresan: smarta valen på mellanlandningen

5 tips som gör att du kommer fram piggare

Under semestern är det många som reser långt, med en eller flera mellanlandningar. De där stunderna kan du a) sitta håglöst i en stol eller stirra lika håglöst på taxfree-utbudet eller b) hjälpa dig själv att må lite bättre under långresan.
Vi föreslår alternativ b.

Publicerad 2015-06-26 | Senast ändrad 2016-07-18 | Vardagspuls

1. Ta en promenad

Har du en timme över under mellanlandningen? Om du har suttit stilla i flera timmar så behöver din kropp lite rörelse. Få igång blodcirkulationen med en rask promenad. På större flygplatser som Heathrow i London och Charles de Gaulle i Paris är det enkelt gjort, greppa rullväskan och stega iväg. På många moderna flygplatser finns i dag möjligheter att motionera. På Sky Harbor International Airport i Phoenix erbjuder man resenärerna att vandra i skog och mark under mellanlandningen, en sträcka på 3 kilometer som även utrustats med vattenstationer.

2. Undvik saltbomberna

Den torra luften i planet kan få dig att tappa upp till 1,5 liter vätska under en 3–4-timmarsflygning. Undvik därför saltbomber som jordnötter och chips, och skippa vätskedrivande drycker som vin och öl under mellanlandningen. I stället kan du passa på att fylla på depåerna med vätskeersättning. Ögondroppar som lindrar torra ögon är ett annat trevligt hjälpmedel.

3. Ät lätt

Tunga, energirika måltider kommer bara att göra dig trött, och är onödiga när du ska sitta stilla. Välj fräscha smoothies, soppa med mycket grönsaker, matiga sallader och omeletter. Flygplatsmaten har tidigare haft dåligt rykte, men många flygplatser storsatsar nu på ett bättre utbud. Nature’s Table är en snabbmatsrestaurang med hälsoprofil, som numera finns på flertalet amerikanska flygplatser.

4. Dämpa svullnad

Svullna ben under flygturen är ett vanligt problem, som kan vara obehagligt och smärtsamt. När vadmuskeln och venklaffarna inte klarar att hjälpa venerna att pumpa upp blod till hjärtat får vi svullna ben. Motverka det under mellanlandningen med en promenad eller genom att ligga eller sitta med benen högt under väntetiden. Och kom ihåg: stödstrumpan är en god hjälp.

5. Bekämpa smittor

Har du undrat varför det är så lätt att bli förkyld under en flygresa? Enligt en studie från Journal of Environment Healt Research är risken upp till 113 gånger större att bli smittad under en flygresa. Det beror på att flygplanskabinens torra luft torkar ut slemhinnorna och flimmerhårens rörelse upphör. Det gör att virus lättare kan ta sig in i din kropp. En nässpray med saltlösning kan vara en hjälp, dessutom bör du se till att inte transportera virus och bakterier till ditt ansikte. Tar du tag i flygplanssäten på väg ut ur planet? Tvätta händerna under mellanlandningen, och passa på att köpa handsprit om du inte redan har det.

Källa: HälsolivWebmd.com