Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Så nyttig är din lunchsallad egentligen Bild: Vardagspuls

Så nyttig är den klassiska lunchsalladen - egentligen

"Vill man ha en och en halv sockerbit på sin sallad?"

Du har säkert köpt den någon gång. Den klassiska lunchsalladen som ligger där i kyldisken i matvarubutiken, är ganska billig och praktisk för den som vill ha i sig något snabbt. Men vad innehåller den egentligen och hur nyttig är den? Vardagspuls dietist Jeanette Steijer har tagit sig en ordentlig titt på den klassiska lunchsalladen.

Publicerad 2016-08-01 | Senast ändrad 2017-09-26 | Vardagspuls

På Vardagspuls redaktion ville vi ta reda på vad en färdigsallad egentligen innehåller och hur nyttig den är ur ett hälso- och viktperspektiv. Vi lät därför vår dietist Jeanette Steijer gå igenom ingrediens för ingrediens, kommentera dem och därefter komma med förslag på vad som skulle ha kunnat vara bättre i salladen. Häng på!

Pastasallad med räkor - innehåll

  • Vikt: 450 gram
  • Pasta: 44 procent, gjord på durumvete = 200 gram pasta som motsvarar 280 kalorier.
  • Sallad: 17 procent = 30 kalorier. Salladen bestod av roman- och frisésallad samt 50 gram majs.
  • 1 cocktailtomat
  • 1 ägghalva = 40 kalorier.
  • Räkor: 13 procent = 60 gram som motsvarar 60 kalorier.
  • 1 stycken påse innehållande rhode island-dressing vid sidan av: 175 kalorier. Innehåller bland annat rapsolja och socker (en och en halv sockerbit)

På salladens innehållsförteckning utlovades morötter men några sådana såg vi inte röken av.

Dietistens kommentarer

Pastan: Det är väldigt mycket pasta i förhållande till protein och grönsaker i den här salladen. Välj hellre: En sallad med mer proteiner och grönsaker och som innehåller exempelvis quinoa som innehåller mer fibrer och utgör en bättre kolhydratskälla.

Salladen: Grönsakerna utgörs av några gröna blad och lite majs. Man tror att man äter mycket grönsaker men det blir väldigt mycket luft och vatten och inte så mycket vitaminer som man kanske hade hoppats på. Majsen är bra. Den ger kolhydrater och innehåller fibrer. Välj hellre: En sallad som innehåller rostade rotfrukter, rödbetor, ärtor, squash eller grönkål.

Cocktailtomaten: Jag hade gärna sett fler av dem!

Ägghalvan: De kunde åtminstone ha kostat på salladen ett helt ägg. Det hade gett den mer protein. En klick keso till hade också varit bra.

Räkorna: Räkorna är bra men man kunde ha fyllt ut salladen med mer räkor istället för så mycket pasta. Men vi får vad vi betalar för.

Dressingen: Vill man ha en och en halv sockerbit på sin sallad? Det är nämligen vad den här dressingen innehåller samt bland annat förtjockningsmedel så att den ska bli krämig. Rapsoljan är däremot nyttig. Välj hellre. En dressing som innehåller olja, vinäger och kryddor och inte förtjockningsmedel.

Slutkommentar: Det här är inte den värsta sallad jag sett. Den innehåller 560 kalorier vilket motsvarar en normal lunchmåltid. Kruxet är att man tror att den är nyttig för att det rör sig om just en sallad men det blir inte så smalt för att det är mycket pasta i den. Dessutom innehåller dressingen mycket socker vilket ger många onödiga kalorier. Jag hade hellre sett en sallad med mindre pasta, mer räkor och ”grövre” grönsaker.

Betyg: 2 av 5 (ur ett hälso- och viktperspektiv)