Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Anna Malvina ror på EM Bild: Foto Zoran Bezbradica

Elitidrottaren: Ät det här för att maxa uthålligheten

Elitidrottaren Anna Malvina Svennung tipsar

Känner du att bättre kondition skulle sitta fint? Det finns faktiskt mer att göra än att bara träna upp den – med rätt mat kan du få en hel del hjälp på traven!

Publicerad 2015-12-22 | Vardagspuls

Det finns mycket du kan äta för att förbättra uthålligheten och höja prestationen. Maten har faktiskt större betydelse än vad många kanske tror. För att bli uthållig är det viktigt att äta allsidigt så att du får i dig alla näringsämnen.
– Ät gärna efter tallriksmodellen med bra kolhydrater, fetter och proteiner, säger elitidrottaren och Vardagspuls bloggare Anna Malvina Svennung.

Och just kolhydrater är viktigt att få i sig om man vill få upp flåset och uthålligheten enligt Anna Malvina.
– Det måste du äta tillräckligt mycket av för att orka träna i längden, säger hon och tipsar om att det finns rikligt i baljväxter och torkad frukt om du inte vill äta pasta, ris eller bröd.

Inför en större prestation, som exempelvis ett längre lopp, tipsar Anna Malvina om att äta tre mål om dagen med gröna bladgrönsaker, som spenat, rödbetor, nässlor och mangold.

Och efter passet är det bra att fylla på depåerna med något proteinrikt och att dricka mycket vatten. Och ska du träna igen inom åtta timmar bör du äta något kolhydratrikt direkt efter passet.

Timing inte lika avgörande som vi tidigare trott

För en vanlig motionär är timingen av måltiden, alltså när du äter under den vakna delen av dygnet, troligtvis inte lika viktig som vi tidigare har trott.
Anna Malvina Svennung berättar att det för en elitidrottare kan vara vettigt att portionera ut maten i ett flertal olika måltider för att helt enkelt orka äta all mat man behöver.
– Men det problemet har oftast inte en motionär som därför har mer frihet att välja när det passar en själv att äta.

MER:

Rödbetor – supergrönsaken för bättre syreupptagning

Funkar kosttillskott?

Funkar koffein för att maxa prestaionen och öka förbränningen?

Idrottsfysiologen och dietisten: Ät det här för bättre prestation

Ät det här före träning

Så ska du äta efter joggingturen

Så viktig är kroppens byggstenar – proteinet

För fler smarta mat- och träningstips – följ Anna Malvinas blogg här