Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hud med ett hjärta av lotion. Bild: Pixabay

Så tar du hand om din torra hy

För mycket duschande kan göra det värre

Vintern är en årstid då många drabbas av torr, fjällande och kliande hy. Det kalla vädret och att man tvättar händerna oftare är två stora bovar för huden. Därför är det viktigt att ge hyn lite extra kärlek den här tiden på året!

Publicerad 2017-02-23 | Senast ändrad 2018-01-18 | Vardagspuls

Torr hud kan vara jobbigt på flera olika sätt. Den kan klia, strama och dessutom bli röd och fnasig. Hur lätt man drabbas av torr hud är olika från person till person men de flesta råkar ut för det någon gång. Här kommer några användbara tips hur du kan förebygga och ta hand om din redan torra hud. 

Torra händer

Torra och nariga händer kan vara riktigt besvärande. Så här i förkylningstider kanske man också tvättar och spritar händerna oftare än vanligt vilket gör huden mer känslig. Det här kan du göra för att ta hand om dina händer.

 1. Använd en mild och oparfymerad tvål. Starka tvålar torkar ut huden.
 2. Handsprit torkat ut händerna. Om du använder handdesinfektion, se till att den också är återfuktande.
 3. Smörj in händerna! Handkrämer finns i de flesta former och lukter, hitta din egen favorit!

Torr i ansiktet

Huden i vårt ansikte får utstå mycket: torr luft, kalla vindar och stark sol. Om du är utomhus mycket på vintern är det viktigt att skydda huden från naturens påfrestningar.

 1. Undvik att använda tvål. Rengör istället huden med en rengöringslotion eller olja.
 2. Klappa huden torr. Gnugga inte med handduken när du torkar utan klappa istället med handduken, det är mycket snällare mot huden.
 3. Använd solskyddsfaktor! En kall och klar vinterdag kan solen lysa starkt. Använd därför fuktkräm eller smink med SPF helst året runt.

Om du duschar mycket

Mycket träning brukar vara synonymt med många duschar. När man tvättar sig med vatten försvinner en del av hudens naturliga fettlager och därför blir man torr.

 1. Använd en duscholja när du duschar. Det hjälper till att hålla huden mjuk och smidig.
 2. Badda dig torr. Precis som när du tvättar ansiktet är det bättre att klappa huden torr med en handduk i stället för att gnugga.
 3. Smörj in dig. Använd en fet kräm för att återfukta huden efter att du har duschat. Var extra noggrann på armbågar, knän och smalben.
 4. Duscha mindre. Tänk på hur ofta du duschar. Ibland kanske det räcker med att tvätta av sig med en fuktig handduk. 

Viktigt att tänka på

 1. Om den torra huden kliar, klia inte! Det kan göra det värre så smörj istället in för att lindra klådan.
 2. Gå till läkaren om det inte hjälper. Om klådan inte går över efter en vecka eller om du får röda fläckar som kliar så kan det vara bra att gå till vårdcentralen. 

Källa: 1177.se