Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Så vet du att du är mätt Bild: Johnér

Så vet du att du är mätt

Dietisten: Därför ska du undvika att äta framför tv:n

Det är lätt hänt att vi äter lite mer än vad vi borde, kanske för att maten smakar väldigt bra eller för att vi befinner oss i social situation med trevligt umgänge där det serveras en hel del att frossa i. Men hur vet vi egentligen när vi är mätta och när det är dags att sätta stopp? Vardagspuls dietist Jeanette Steijer reder ut alla frågetecken.

Publicerad 2016-06-07 | Senast ändrad 2017-07-20 | Vardagspuls

– Det man ska ha i åtanke är att det tar 20-25 minuter innan magen hunnit skicka en signal till hjärnan om att den är mätt. När vi äter är det en nöjdhetskänsla vi ska sträva efter och inte en övermättnadskänsla. Tänk på att äta långsamt, tugga maten ordentligt och ta små pauser mellan tuggorna. Luta dig gärna tillbaka lite då och då, känn efter och fråga dig själv: Är jag nöjd nu? När man känner sig nöjd och tillfreds är det ett tecken på att man är mätt på ett bra sätt.

– Om man däremot har ont i magen och upplever att den är utspänd har man ätit för mycket, säger Jeanette Steijer.

Fråga dig själv hur maten doftar och smakar

En del människor har för vana att äta samtidigt som de gör saker, prata i telefon eller titta på tv till exempel. Och visst kan det vara skönt att då och då ta sig en bit mat i soffan framför ett tv-program eller en film men faktum är att under sådana omständigheter har hjärnan sämre förmåga att registrera vad den äter eller överhuvudtaget att vi äter menar Jeanette Steijer.

– Då finns det en risk att man knappt kommer ihåg att man ätit och därför tar en portion till fast man inte behöver göra det. Försök vara medveten om att du äter. Smaka på maten och fråga dig själv hur den smakar. Dofta på den. Fundera lite på hur det känns när du tuggar den, säger Jeanette Steijer.

Vad ska jag göra om jag blir hungrig igen efter någon timme eller så?

– Fråga dig själv om du verkligen är hungrig eller om du bara är sugen på något. Analysera situationen. Kanske har du trots allt ätit för lite innan. Prova att ta ett glas vatten och en frukt. Tänk på att människor med aktiva livsstilar behöver äta lite mer eftersom de behöver den energin, säger Jeanette Steijer.