Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Under semestern är det många som skaffar sig alkoholvanor som kan bli svåra att göra sig av med när sommaren är slut Bild: Johnér

Så mycket mer dricker vi under semestern

Satsa på goda alkoholfria alternativ

Så här i semestertider är det många som njuter av sköna stunder på badstranden och trevliga grillkvällar tillsammans med familj och vänner. I samband med de festliga grillkvällarna avnjuts också ett och annat glas till maten – vanor som kan bli svåra att bryta när semestern är över. Vi tipsar om hur du kan tänka kring alkohol på sommaren och frestar med läckra alkoholfria alternativ.

Publicerad 2016-06-29 | Senast ändrad 2018-06-18 | Vardagspuls

En ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av IQ visar att mer än hälften av svenskarna (56 procent) dricker mer alkohol under semestern jämfört med övriga tider på året. Undersökningen visar också att det är vanligare med vardagsdrickande under semestern. 59 procent av de tillfrågade uppger att de dricker mer alkohol på vardagarna jämfört med övriga vardagar på året.

– Det finns få perioder under året som erbjuder lika många tillfällen att dricka alkohol som sommar och semester. Faran med en ökad alkoholkonsumtion under en längre tid är att dessa vanor kan vara svåra att bryta när semestern är slut, säger Juan-Pablo Roa, vd på IQ, i ett pressmeddelande.

”Många oroade över sin alkoholkonsumtion”

På företaget IQ, som har en vision om ett samhälle där alkohol avnjuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada, uppger man i pressmeddelandet att många blir oroade över sin alkoholkonsumtion efter sommaren.

– Därför är det viktigt att fundera på hur och varför man dricker, för att skapa en medvetenhet kring sin egen alkoholkonsumtion, säger Juan-Pablo Roa i pressmeddelandet.

I Sifo-mätningen deltog 1000 personer i åldrarna 18-79 år.

Vardagspuls har tidigare skrivit om alkoholvanor under semestern. I en intervju tipsar läkaren Viveca Gyberg om hur man kan prata med någon som har alkoholproblem. Regel nummer ett är att inte anklaga den som dricker för mycket eftersom det kan förvärra situationen.

Njut av alkoholfria alternativ

Varför inte byta ut ölet och vinet mot ett trendigt alkoholfritt alternativ till kvällens eller helgens grillkväll? Med is och juice fixar du enkelt en god juicedrink som passar bra till maten.

Fem tips kring alkohol och semester

  1. Gör ett test på Alkoholprofilen.se innan semestern och skaffa dig en nulägesbild.
  2. Bestäm dig innan semestern för när och hur du tänker dricka alkohol. Med en målbild ökar också chansen att det blir så.
  3. Prata med din partner och familj om hur ni ser på alkohol under semestern.
  4. Varva med alkoholfria alternativ eller drick varannan vatten.
  5. Gör Alkoholprofilen.se igen efter semestern och jämför med resultatet före semestern.

Källa: IQ

alkohollinjen.se kan du få tips och råd om alkoholproblem.