Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Slipp att bli förkyld i höst genom att exempelvis tvätta händerna Bild:

Så slipper du årets skolstartsförkylning

”Välj att andas ut när du går förbi någon som snorar”

Hösten är här. Skolor och arbetsplatser är åter fullsmockade och trängseln i rusningstrafiken är ett dystert faktum. I samma veva sätter rethostan igång, näsan börjar rinna och kroppen att värka. Förkylningssäsongen står för dörren.

Publicerad 2016-09-01 | Vardagspuls

Infektionstoppen infaller några veckor in vid jobb- och skolstart. Runt kaffeautomaten i kontorslandskapet och bland vännerna på skolgården frodas infektionshärdarna.

Förkylningen orsakas av ett virus som gör att kroppens slemhinnor svullnar upp och utsöndrar mer vätska än vid friskt tillstånd. Det är då vi börjar hosta, får snuva och blir täppta i näsan. Tråkigt nog finns det över hundra virus som kan leda till förkylning, därför är det svårt att undvika att själv inte drabbas.

Fyra enkla tips för både vuxna och barn

Tvätta händerna

Ja! Du har hört det tusen gången förut, varför då? Jo, för att det stämmer. Bra handhygien är a och o för att förhindra smittspridning. Självklart i första hand hos den som är förkyld men även för alla andra. Tacksamt nog är tvål och vatten det som fungerar allra bäst.

Hoppa över ett andetag

Det kanske låter lite konstigt men det är faktiskt ganska logiskt. Välj att andas ut när du går förbi någon som snorar eller hostar istället för att andas in. När du sen tagit dig tillräckligt långt bort från virusbäraren får du självklart andas in igen. Ett enkelt knep för att slippa bli förkyld i onödan.

Frossa i frukt och grönt

Fruktsallad och smoothies är enkla knep för att få i sig vitaminer och antioxidanter som boostar immunförsvaret för både dig och dina barn. Under de mörkare månaderna är det även bra att fylla på med D-vitamin som finns i bland annat, fet fisk, ägg och mjölkprodukter.

Här är den bästa smoothien

Redan drabbad? Stanna hemma!

Ja, det finns mycket att stå i på jobbet efter semestern. Men är du eller dina barn inte krya – var solidarisk mot dina medmänniskor och stanna hemma istället. På så vis undviker ni att vara en vandrande smittohärd på både jobb och skola. Ex.

Förutom råden ovan gäller ett sunt förnuft. Saker som att sova ordentligt, äta allsidigt, motionera regelbundet och ta hand om sig själv för att förebygga framtida sjukdomar.

Ont i halsen?

När kylan kryper sig på och mörkret sänker sig snabbare om kvällarna är det många som får ont i halsen eller känner sig frusna. Vad passar då bättre än en varm, len och god soppa eller en kopp varm choklad?

Mot halsont hjälper både smärtstillande läkemedel och halstabletter men även glass, yoghurt och te kan ha en viss lindrande effekt mot den irriterade halsen, skriver Vårdguiden 1177.

Källor: Vårdguiden.se, SVT.se, Doktorn.se, Livsmedelsverket.se, Vårdguiden 1177

Soppa värmer gott i förkylningstider...