Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Skidåkning i vit snö med sol Bild: Mostphotos

Skydda dig mot solen på semestern

Fjäll- eller solsemester – glöm inte solskyddet

Äntligen börjar solen lysa och ge lite värme, som vi har saknat den! Solljuset kan definitivt få oss att må bättre, speciellt om vi njuter av solen på semestern. Glöm dock inte att skydda dig med solskyddsfaktor – även om du semestrar i fjällen.

Publicerad 2017-04-05 | Senast ändrad 2018-03-27 | Vardagspuls

Inför påskledigheten är det många svenskar som åker till fjällen eller unnar sig en solsemester utomlands. Varje år drabbas 55 000 svenskar av hudcancer, det är en av de vanligaste cancerformerna och den beror ofta på att man bränt sig i solen. 

Snön ger mer strålning

Ska man till fjällen så är det väldigt viktigt att komma ihåg att packa med sig solskyddet. Den vita snön gör nämligen att solljuset reflekteras och kan göra UV-strålningen upp till 80 procent starkare. Hyn har heller inte fått någon sol under den mörka vintern och saknar därför inte något naturligt skyddande pigment. På vädertjänster kan du se aktuellt UV-index och om det är över 3 ska du som har känslig eller ljus hy smörja in dig.

Glöm inte att skydda ögonen

Det starka ljuset som reflekteras av snön kan också orsaka så kallad snöblindhet. Snöblindhet är när hornhinnan tar skada av det starka ljuset och orsakar irritation i ögonen. Det går oftast över av sig själv inom ett dygn men det är ändå viktigt att komma ihåg skydda ögonen med hjälp av solglasögon som filtrerar bort UV-strålning. 

Så slipper du bränna dig

Även du som ska åka till solen ska så klart skydda din hud mot solen, så här gör du: 

  • Använd solkräm. Fråga på apoteket vilken solskyddsfaktor som passar dig bäst.
  • Täckande kläder. Det bästa skyddet är kläder, tänk på att skydda utsatta delar som axlar och hjässa i början av semestern.
  • Glöm inte solglasögon! Ljus sand kan precis som vit snö orsaka snöblindhet, skydda dina ögon.
  • Undvik solen mitt på dagen. Mellan klockan 11 och 15 är solen som starkast, då kan det vara bäst att hålla sig i skuggan.
  • Vila från solen. Om olyckan är framme och du bränner dig är det viktigt att låta huden vila helt från solljus tills det läckt. På apoteket hittar du lindrande salva om det behövs.
  • Skydda barnen! Glöm inte att smörja in barnen med solskyddsfaktor och skydda även deras ögon mot solen med skid- eller solglasögon.